Α.Νταμπουρατζής: Με συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα, η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει τις πολλαπλές κρίσεις της εποχής

-Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Νταμπουρατζής.

 O Αλέξανδρος Νταμπουρατζής, εστίασε στις προκλήσεις της περιόδου, με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της η ΝΔ, στις πολιτικές που επιστρατεύθηκαν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που διαρκώς γιγαντώνονται όπως η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια, στο κυβερνητικό πρόγραμμα που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις ασταμάτητες τουρκικές προκλήσεις και την συνεχή θωράκιση της χώρας από την κυβέρνηση μέσω συνεργασιών και συμμαχιών, άσκησε κριτική στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ βάζοντας κυρίως στο στόχαστρο τις ανακοινώσεις περί κρατικοποιήσεων και μάλιστα τη στιγμή που ακόμη η χώρα δεν έχει υλοποιήσει το προαπαιτούμενο των ιδιωτικοποιήσεων του μνημονίου  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ , το οποίο μαζί με άλλα 21 προαπαιτούμενα θα εξεταστούν από τους θεσμούς στις 10 Οκτωβρίου.

Αναφέρθηκε επίσης στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ το περασμένο Σάββατο , όπου τίμησαν την Ξάνθη λαμπρά ονόματα του αθλητισμού.

 ‘Ήταν μία ξεχωριστή εκδήλωση που τίμησε την πόλη μας, συμμετείχαν μερικά από τα πλέον σημαντικά ονόματα του αθλητισμού, που μετέδωσαν με την παρουσία τους και τις ομιλίες τους το πνεύμα του αθλητισμού και του ολυμπισμού. Είναι απλοί άνθρωποι που  κατάφεραν να φθάσουν στο υψηλότερο σκαλί και να γεμίσουν τους Έλληνες με συγκίνηση και υπερηφάνεια. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ’ είπε ο κύριος Νταμπουρατζής προσθέτοντας ότι και οι ίδιοι οι αθλητές ήταν ενθουσιασμένοι που ήρθαν στην Ξάνθη και μάλιστα οι περισσότεροι εξ αυτών εκδήλωσαν την επιθυμία να επισκεφθούν ξανά την πόλη μας.

Η εκδήλωση που διοργάνωσε η  ΔΕΕΠ ΝΔ σύμφωνα με τον  πρόεδρό της προσέδωσε αξία στην πόλη και στον τόπο, ενώ στόχος είναι τέτοιου είδους εκδηλώσεις και δράσεις να θεσμοθετηθούν και σίγουρα έπεται συνέχεια.

Ο Αλέξανδρος  Νταμπουρατζής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη βοήθεια που προσέφεραν  οι συνεργάτες του  Βάσω Παυλακάκη και Χρυσόστομος Ράπτης, ο  Δήμος Ξάνθης και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Ακούστε τον κ. Α. Νταμπουρατζή.

 

ΔΕΘ

Κληθείς ο Αλέξανδρος Νταμπουρατζής  να σχολιάσει τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ  τόνισε ότι είναι μέτρα κοστολογημένα και η κυβέρνηση με κεντρικό άξονά της το σύνθημα συνέπεια-συνέχεια -σταθερότητα θα ξεδιπλώσει την οικονομική και κοινωνική της πολιτική κατά τη διάρκεια του έτους.

Ζούμε σε μία περίοδο αβεβαιότητας, σημείωσε ο κύριος Νταμπουρατζής, η κυβέρνηση από το 2019 ήρθε αντιμέτωπη με κρίσεις, η πρώτη με το μεταναστευτικό στον Έβρο με την πίεση της Τουρκίας, η δεύτερη τον Μάρτιο του 2020 με την πανδημία του κορωνοιού, που σταμάτησε να λειτουργεί όλος ο πλανήτης και τώρα ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας.

Η ΔΕΘ τα τελευταία 30 χρόνια αποτελεί ένα οικονομικό και κοινωνικό βήμα εξαγγελιών θέσεων της εκάστοτε κυβέρνησης, φέτος η ΔΕΘ πήγε ένα βήμα μπροστά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  ως τιμώμενη χώρα ήταν ένα σημαντικό γεγονός, λόγω των σχέσεων που αναπτύσσει η χώρας μας, τόσο σε εθνικό και οικονομικό επίπεδο όσο και των ευρύτερων γεωστρατηγικών σχέσεων και συμμαχιών.

Ο κύριος Νταμπουρτζής αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη, όπως μεταξύ άλλων  η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, η επιδότηση του πετρελαίου, η επιταγή ακρίβειας, η αύξηση των συντάξεων, η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, το στεγαστικό πρόγραμμα για τους νέους και η αύξηση του στεγαστικού επιδόματος των φοιτητών, ένα μέτρο σημαντικό που θα  έχει θετικό αντίκτυπο στην περιοχή μας όπου ζουν πολλοί φοιτητές, η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, το νέο ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ, η έκτακτη επιδότηση των αγροτών για τα λιπάσματα και τη μείωση του κόστους παραγωγής όπως  και των κτηνοτρόφων, αλλά και η κατάργηση εισφορών από τη νέα χρονιά για μισθωτούς και επαγγελματίες.

 

Ενεργειακή κρίση

‘Πρέπει πάντα να βλέπουμε την μεγάλη εικόνα, δεν είμαστε απομονωμένοι, είμαστε τμήμα του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι’ τόνισε προσθέτοντας:’ στην ΕΕ οι βορειοδυτικές χώρες είναι πλήρως εξαρτημένες από το ρωσικό φυσικό αέριο, ενώ η Ελλάδα έχει μικρότερη εξάρτηση’. Όπως επεσήμανε ο κύριος Νταμπουρατζής η ΕΕ πρέπει να συμφωνήσει για την κοινή αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, η κοινή πρόταση Μητσοτάκη-Ντράγκι για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου ήταν προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά από την στιγμή που δεν προχώρησε αυτή η πρόταση η Ελλάδα  ήδη από πέρυσι πήρε από μόνη της μέτρα, όπως είναι η επιδότηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και η επιστροφή του 90% των κερδών των ιδιωτικών εταιριών ενέργειας. Έχουμε επενδύσεις στις ΑΠΕ, αυτές είναι το μέλλον, τα όποια μέτρα λαμβάνονται προσφέρουν προσωρινή ανάσα στο πρόβλημα, είπε ο κύριος Νταμπουρατζής και πρόσθεσε μέλλει να δούμε τι αποφάσεις θα πάρει η ΕΕ το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού τα πάντα εξελίσσονται και η ΕΕ πρέπει να σταθεί και να βρει μία κοινή περπατησιά.

Εθνικά θέματα

Συνετή και ορθή  η στάση της χώρας μας  απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, σύμφωνα με το πλαίσιο των Διεθνών Σχέσεων και της εξωτερικής πολιτικής. Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή , ενώ η Τουρκία υπήρξε πάντα κράτος αναθεωρητικό.

Το 2020 η Τουρκία εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό, χρησιμοποίησε ανθρώπινες ζωές στον Έβρο, για να επιτύχει επεκτατικούς στόχους και μονίμως αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία και ιδίως την κυριαρχία των νησιών.

Η ελληνική κυβέρνηση απαντά στην τουρκική προκλητική ρητορική χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες και συνεργασίες, αναπτύσσει την σκληρή και ήπια ισχύ της και χρησιμοποιεί την έξυπνη ισχύ. Αυτό που επιθυμεί η χώρα μας είναι η σταθερότητα και οι σχέσεις καλής γειτονίας, σεβασμό στη Συνθήκη της Λωζάνης, ζητήματα που έθεσε ο πρωθυπουργός και από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

 Οι εξαγγελίες του Α.Τσίπρα 

‘Σήμερα η ΔΕΗ είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση που δύναται να σταθεί όρθια αλλά και να σηκώσει το βάρος της ενεργειακής κρίσης. Θυμηθείτε σε τι κατάσταση ήταν το 2019’ σημείωσε σχετικά με την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ προσθέτοντας ‘ δεν είναι δυνατόν να συγκρίνονται άλλου τύπου οικονομίες της Ε.Ε με την οικονομία της Ελλάδας. Η διάρθρωση τους είναι εντελώς διαφορετική’ απαντώντας στις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ για ανάλογες κινήσεις από άλλες χώρες της Ευρώπης. Υπογράμμισε δε ότι ακόμη δεν έχουν καταλήξει από πού θα βρουν χρήματα για την επανακρατικοποίηση αφού δημοσίως οι απόψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ διίστανται… Για δε την κρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας αναρωτήθηκε ’πόσες φορές πληρώσαμε τις τράπεζες στα χρόνια των μνημονίων;. Φυσικά δεν ξεχνάμε και τις παλαιότερες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ , την περίοδο 2014-15 περί…Νομισματοκοπείου…με αποκορύφωμα το περίφημο δημοψήφισμα που κανένας δεν κατανοούσε το ερώτημα. Φανταστείτε που και πως θα είμασταν σήμερα αν δεν γινόταν τότε η κυβίστηση…’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά