Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου
H Σύνθια Σάπικα, με μια μία συμβολική κίνηση, έδωσε ένα ζωντανό στίγμα αλληλεγγύης, στον «αέρα» του Δελτίου Ειδήσεων της ΕΤ3.
Η Σύνθια Σάπικα, που έκανε τα πρώτα της βήματα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, στο σταθμό «Λόγου και Τέχνης -100,5» το 1998, διακρινόταν από τότε για τις ευαισθησίες και το ήθος της, για το χαμόγελο και την ουσιαστική έγνοια της, για τον συνάνθρωπο… στη συνέχεια έκανε αρκετές και σημαντικές στάσεις, μέχρι που έφτασε στην Ετ3 και δίνει τον καλύτερο εαυτό της, με ατελείωτες ώρες ποιοτικής δουλειάς.
Η Δημοσιογράφος και Παρουσιάστρια της ΕΤ3, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, θέλοντας να δείξει τη συμπαράστασή της στις γυναίκες, που καταπιέζονται βάναυσα από το ιρανικό καθεστώς και να τιμήσει τη μνήμη της Μαχσά Αμινί, που δολοφονήθηκε από τις αστυνομικές αρχές, στο κλείσιμο του δελτίου, σημείωσε:
«Στεκόμαστε και εμείς δίπλα σε όλες τις γυναίκες στο Ιράν, που αγωνίζονται καθημερινά για όσα εδώ στη Δύση είναι αυτονόητα.
Γυναίκα, λοιπόν, Ζωή και Ελευθερία» και με ένα ψαλίδι, έκοψε μια τούφα από τα μαλλιά της, δίνοντας στον «αέρα» την ψυχή της.
Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου