Μέτρα πάταξης του παρεμπορίου απαιτούν επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες

Μετά το συμβολικό αποκλεισμό της διόδου Αγίου Κωνσταντίνου την Κυριακή από τον εμπορικό επαγγελματικό, βιοτεχνικό κόσμο της περιοχής, τα ΕΒΕ, οι ΟΕΒΕ, και οι Εμπορικοί Σύλλογοι της περιφέρειας Α.Μ-Θ είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με συγκεκριμένα βήματα ώστε να καταστήσουν σαφές προς την Πολιτεία ότι η μεγάλη πληγή του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου πρέπει να κλείσει.

Μιλώντας το πρωί, στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης τόνισε ότι σύντομα εκπρόσωποι των παραπάνω επαγγελματικών φορέων, σκοπεύουν να μεταβούν στην Αθήνα, ώστε να καταθέσουν υπόψη των αρμόδιων υπουργών την πρόθεση τους να αναλάβουν οι ίδιοι την πάταξη του παρεμπορίου, στην περίπτωση που αδυνατεί η πολιτεία με τα ήδη θεσμοθετημένα της όργανα, αρκεί να τους μεταβιβαστούν οι απαραίτητες αρμοδιότητες!

Για μια ακόμη φορά ο κ. Μωραϊτης επανέφερε τη γνωστή πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για συγκρότηση Σώματος Δίωξης Παρεμπορίου και Λαθρεμπορίου και επεσήμανε ότι την αναγκαιότητα λήψης αποτελεσματικών μέτρων, αναγνώρισε και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, κατά την συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τις διοικήσεις των επιμελητηρίων της περιφέρειας στην κομοτηνή.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Μωραϊτη

 

S Moraitis 8.4.2013 by Radio899 on Mixcloud

 
Κοινωνικά
Οικονομικά
Τοπικά