Την Πέμπτη στις 20:30 παρουσιάζεται το βιβλίο του Κώστα Μελά «Μικρά μαθήματα για την ελληνική οικονομία». Βασικός εισηγητής ο Β. Πανοσκαλτσής. Συντονίζει η δημοσιογράφος Κυριακή Οικονόμου.

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, στις 20:30, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και οι εκδόσεις «Πατάκη», παρουσιάζουν στην Ξάνθη τον καθηγητή κ. Κώστα Μελά και το βιβλίο του

«Μικρά μαθήματα για την ελληνική οικονομία»

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Αν. Καθηγητή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Βασίλη Πανοσκάλτση, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ. .

Ο Βασίλης Πανοσκαλτσής παραχώρησε συνέντευξη στην Ενημερωτική Εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης. Ακούστε τον.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κυριακή Οικονόμου.

 

Vasileios Panoskaltsis 10.4.2013 by Radio899 on Mixcloud

 

 

Στο βιβλίο αυτό ο Κώστας Μελάς παρουσιάζει την ελληνική οικονομία σε συνάρτηση με τις πολιτικές, τις κοινωνικές και τις πολιτιστικές εξελίξεις, χωρίς δεοντολογικές και ηθικοκανονιστικές βλέψεις. Στόχος είναι η σχεδόν 200 χρόνων ιστορική πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας να αναδυθεί ως είναι, χωρίς να αντιμετωπίζονται ως ασθένειες που χρειάζεται να ιαθούν όλες οι ιδιομορφίες και οι ιδιοτυπίες της. Το βιβλίο περιλαμβάνει τρία κεφάλαια: το πρώτο είναι αφιερωμένο στις βασικές ιδιομορφίες και ιδιοτυπίες του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού• στο δεύτερο εξηγούνται οι κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές διεργασίες που προετοίμασαν τη σημερινή κατάληξη, δηλαδή την πτώχευση της χώρας• στο τρίτο διατυπώνονται βασικές σκέψεις για τα λεγόμενα «Οικονομικά του Μνημονίου».

Βιογραφικό

Ο Κώστας Ι. Μελάς διδάσκει Οικονομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από το 2001. Έχει διδάξει επίσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (1996-2009). Παράλληλα εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα (1985-2010). Άλλα έργα του ιδίου: Διεθνής τραπεζική στην αλλαγή του αιώνα (με τη Φ. Χρηστίδου), εκδ. Ε. Μπένου 1999. Παγκοσμιοποίηση: Νέα φάση διεθνοποίησης της οικονομίας. Μύθοι και Πραγματικότητα. Εξάντας 1999. Αρχές νομισματικής θεωρίας και πολιτικής (με τους Θ. Μπένο & Κ. Καρφάκη), εκδ. Ε. Μπένου 2000. Εισαγωγή στην τραπεζική χρηματοοικονομική διοικητική, Εξάντας 2002. Αγορά συναλλάγματος και ιδιωτικοποίηση του κινδύνου, Εξάντας 2003. Παγκοσμιοποίηση και πολυεθνικές επιχειρήσεις (με τον Γιάννη Πολλάλη), εκδ. Παπαζήση 2005. Ζητήματα θεωριών παραγωγής, εκδ. Παπαζήση 2005. Νεοσυντηρητικοί, Antilogos 2007. Η σαστισμένη Ευρώπη, Εξάντας 2009. Πλανόγραμμα, Εξάντας 2009. Οι σύγχρονες κρίσεις του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος (1974-2008), εκδ. Λιβάνη 2011. Η ατελέσφορη επιστήμη, Ευρασία 2013. Μετά τον Ερντογάν τι; Η ρεβάνς του πολιτικού Ισλάμ – Νεοοθωμανισμός & Ελληνισμός – Το καρκίνωμα του Κουρδικού – Ακτινογραφώντας την τουρκική οικονομία (με τον Σταύρο Λυγερό), Εκδόσεις Πατάκη 2013, υπό έκδ

Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

 

 

Εκπαιδευτικά
Οικονομικά
Τοπικά