Τα Λυκόπουλα και οι Πρόσκοποι της Ξάνθης χαρίζουν χαμόγελα και δύναμη!

Η Εφορεία Κοινωνικής Συνεργασίας και Αλληλεγγύης του Σ.Ε.Π. διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου 2013  Πανελλήνια Δράση Προσφοράς & Ευαισθητοποίησης.

Η δράση θα διεξαχθεί σε κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα και έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κοινωνικό περίγυρο, δίνοντας ταυτόχρονα στα παιδιά και τους νέους της Προσκοπικής Κίνησης τη δυνατότητα να μάθουν, να προβληματιστούν και να προσφέρουν, κάνοντας πράξη την επιταγή του Ιδρυτή: «αφήστε τον κόσμο καλύτερο από ότι τον βρήκατε».

Στη δράση θα συμμετάσχουν 250 Προσκοπικά Τμήματα από όλη την Ελλάδα και κάθε Προσκοπικό Τμήμα έχει αναλάβει και ένα διαφορετικό πεδίο δράσης. Συγκεκριμένα:

Τα Λυκόπουλα και οι Πρόσκοποι της Ξάνθης ... θα χαρίζουν χαμόγελα και δύναμη!

στο Κέντρο της πόλης το πρωί του Σαββάτου στις 12:00.

Η βαριά περιρρέουσα ατμόσφαιρα λόγω των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα μας, έχει επηρεάσει την καθημερινότητα των Ελλήνων σε τέτοιο βαθμό που έχει χαθεί το χαμόγελο από το πρόσωπό τους. Τα Λυκόπουλα μπορούν να μεταφέρουν θετική ενέργεια και χαμόγελα προσφέροντας ένα δώρο - έκπληξη στους διερχόμενους πολίτες! Ενώ οι Πρόσκοποι μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια θα προσπαθήσουν να ευαισθητοποιήσουν την Τοπική Κοινωνία για τα άτομα με αναπηρία που είναι σημαντικό μέρος της Κοινωνίας μας και πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα άτομα χωρίς αναπηρία.

Οι Ανιχνευτές (νέοι 15-18 χρ.)... θα χαρίζουν αισιοδοξία!

Οι Ανιχνευτές της Ξάνθης θα επισκεφθούν, στέκια ηλικιωμένων, ΚΑΠΗ κ.λπ. αναλαμβάνοντας το ρόλο του δημοσιογράφου και του cameraman ενώ οι ηλικιωμένοι άνω των 65, θα γίνουν οι πρωταγωνιστές τους! Οι Ανιχνευτές μέσα από μια σειρά ερωτήσεων θα καταγράφουν τις αναμνήσεις της τρίτης ηλικίας και τα video αυτά θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Τράπεζας Αναμνήσεων. Η ιστορία δεν είναι απλά γραμμές στις σελίδες ενός βιβλίου. Η ιστορία βρίσκεται στους ανθρώπους που είναι γύρω μας. Έννοιες όπως φτώχεια, πόλεμος, μετανάστευση, δεν είναι καινούριες. Τις «έννοιες» αυτές τις βίωσαν άνθρωποι γύρω μας και στους οποίους οφείλουμε να αποδώσουμε την αναγνώριση που τους αξίζει. Η δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της ΜΚΟ Memoro Ελληνική Τράπεζα Αναμνήσεων.

Τα ενήλικα στελέχη... θα χαρίζουν ζωή!

Η Αιμοδοσία αποτελεί δώρο ζωής για όποιον έχει ανάγκη μετάγγισης αίματος και είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται!

Τα ενήλικα στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, οι Παλαιοί Πρόσκοποι και οι γονείς των παιδιών κάθε Τμήματος θα συμμετέχουν σε προγραμματισμένη Αιμοδοσία του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ» στις 20/4/13.

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).

Ελπίζουμε ότι οι δημότες και οι κάτοικοι της Ξάνθης να αγκαλιάσουν αυτή την πρωτοβουλία, δίνοντας το παρόν σε αυτή την πρόσκληση αλληλεγγύης και προσφοράς προς το συνάνθρωπο που κάνει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων!

 

 

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά