Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου
Σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 9ης Νοεμβρίου κάλεσε τους εργαζόμενους ο Κώστας Βογιατζής, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης εκλεγμένος με την ΕΣΑΚ μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, με στόχο οι εργαζόμενοι να δώσουν γενικευμένη απάντηση και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς τους μεγαλοεργοδότες, την κυβέρνηση και την ΕΕ. Ο Γολγοθάς πρέπει να σταματήσει, επεσήμανε ο κύριος Βογιατζής, τονίζοντας ότι η απεργία πρέπει να βρει ανταπόκριση και συμμετοχή, όλοι να μπουν στον αγώνα για να βγουν από τις απογοητεύσεις και τις “σφαλιάρες” που δέχονται, γιατί ο εργαζόμενος βγάζει το ψωμί του με κόπο και ιδρώτα, που μετατρέπεται σε έναν παγωμένο μισθό, ο οποίος και ροκανίζεται από την ακρίβεια και μάλιστα αδυνατώντας να προμηθευτούν τα είδη βασικής διατροφής.
Ούτε το καλάθι του νοικοκυριού, ούτε τα pass, ούτε τα κουπόνια και τα επιδόματα που δίνει η κυβέρνηση μπορούν να βοηθήσουν την κατάσταση, υποστήριξε ο κύριος Βογιατζής, τονίζοντας ότι η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού μειώθηκε κατά 40% το τελευταίο εξάμηνο, οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες ζωής , η δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα παγιωθεί και η “άνοιξη” δεν θα έρθει, όπως υπόσχονται κόμματα της αντιπολίτευσης με μία προοδευτική κυβέρνηση, αλλά με τους αγώνες, την οργάνωση και τη συμμετοχή, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ο Κώστας Βογιατζής ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.
Ακούστε τον κ. Κ. Βογιατζή.
Ο Κώστας Βογιατζής στο ανοιχτό κάλεσμά του για ευρεία συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης γνωστοποίησε ότι η ΕΣΑΚ διοργανώνει στις 9 και μισή το πρωί της ίδιας ημέρας προσυγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στην Ξάνθη και στη συνέχεια στις 10 το πρωί συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο, ενώ αναφερόμενος στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, είπε ότι η ΕΣΑΚ έθεσε το πλαίσιο των διεκδικήσεων με βάση το οποίο πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και φορείς πραγματοποίησαν σειρά δράσεων τον Οκτώβριο, και με το οποίο συμφώνησε η πλειοψηφία της διοίκησης.
Είναι κρίσιμο στην απεργιακή κινητοποίηση να «νεκρώσουν» οι μεγάλοι εργασιακοί χώροι της Ξάνθης, κατέληξε ο κύριος Βογιατζής τονίζοντας ότι όλα γίνονται για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, αφού επιχειρήσεις στους τομείς της ενέργειας, των τροφίμων και των φαρμάκων έχουν καταγράψει τεράστια κέρδη.
Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου