Πρόεδρος Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Ξάνθης : Δεν μας αιφνιδίασαν με τις απολύσεις, προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη.

Προσφυγή στη δικαιοσύνη θα είναι η απάντηση της ΑΔΕΔΥ στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που ανακοίνωσε η τρικομματική κυβέρνηση ώστε να αποφανθεί εάν υπάρχει σκοπιμότητα για την άμεση και χωρίς επαρκή αξιολόγηση κατάργηση φορέων της Δημόσιας Διοίκησης που οδηγεί στις απολύσεις.

Τα παραπάνω δήλωσε, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, ο πρόεδρος του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Χ.Ευστρατίου επισημαίνοντας ότι ο δημόσιος τομέας δεν αιφνιδιάστηκε. ‘Ήταν αναμενόμενο ,εκτίμησε, μετά το φιάσκο της εφεδρείας, την αντισυνταγματικότητα του μέτρου της κινητικότητας – διαθεσιμότητας όπως αποφάνθηκε η δικαιοσύνη, την παραφιλολογία με τους επίορκους , οι οποίοι θα ήταν οι μοναδικοί αποχωρήσαντες αλλά ούτε αυτό βγήκε, οι μάσκες έπεσαν και η αρχική επιλογή κατ’ απαίτηση των δανειστών έγινε και η τελική.

Ο κ. Ευστρατίου αναρωτήθηκε και τόνισε ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να απαντήσει, ποιο θα είναι το δημοσιονομικό όφελος της χώρας από τις απολύσεις στο δημόσιο : ‘ το γνωρίζουν- είπε- ότι θα είναι μηδενικό. Επιθυμία τους είναι να ικανοποιήσουν και να διευκολύνουν την απαίτηση των δανειστών να εξαγοράσουν τμηματικά τομείς του δημοσίου που τους ενδιαφέρουν. Αυτό λοιπόν θα το διερευνήσει η ελληνική δικαιοσύνη και ας το κρίνει η κοινή γνώμη.

Ποιο θα είναι το όφελος για τους πολίτες αν π.χ. καταργηθούν υπηρεσίες διαχείρισης απορριμμάτων και αναλάβουν ιδιώτες;’

Ακούστε τον κ. Χ.Ευστρατίου.

 

Eystratiou 15.4.2013 by Radio899 on Mixcloud

 
Πολιτικά
Τοπικά