Χ. Διαφωνίδης: Μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Εράσμιο, μας έδωσαν την ελπίδα του αύριο

Η δεύτερη και Τρίτη τάξη του Γυμνασίου Ερασμίου βρέθηκε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου  στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης στα πλαίσια των επισκέψεων που τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούν σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Ξάνθης στην «Όμορφη Πόλη 89,9» με τη γενικότερη φιλοσοφία της βιωματικής προσέγγισης θεμάτων που αφορούν στη γνώση, την τεχνολογία, τις τέχνες  και τον πολιτισμό.

Ο κ. Χάρης Διαφωνίδης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Θ.Ε. υποδέχθηκε  τμηματικά τα παιδιά του Γυμνασίου Ερασμίου με τις εκπαιδευτικούς τους, συνομίλησε για αρκετή ώρα μαζί τους για θέματα που αφορούν την επικοινωνία, τη δημοσιογραφία, τη λειτουργία των Μ.Μ.Ε. , την επικαιρότητα.

Ο  Πρόεδρος του Δ.Σ.  ξενάγησε τα παιδιά   στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης, δίνοντάς τους, ταυτόχρονα, τη δυνατότητα από τον Ραδιοθάλαμο 3 του σταθμού, να παρακολουθήσουν ζωντανά την εξέλιξη της ενημερωτικής εκπομπής «Τα Νέα της Πόλης», εξηγώντας στους μαθητές  ότι,  όλοι οι πολίτες, χωρίς καμία εξαίρεση,  έχουν πρόσβαση στα μικρόφωνα της εκπομπής, για να επικοινωνήσουν θέματα που τους απασχολούν, να θέσουν προβληματισμούς και να αναζητήσουν λύσεις μαζί με τους ακροατές και όλη την κοινωνία.

Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν περιορίζεται μόνο εντός του σχολείου στις αίθουσες διδασκαλίας, στους πίνακες και στα θρανία, σημείωσε ο Χάρης Διαφωνίδης,  αλλά επεκτείνεται σε κάθε εμπειρία που βιωματικά  έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν οι μαθητές,  με τη δημιουργική αίσθηση ευθύνης των δασκάλων τους.

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης που γνωρίζει καλά τον χώρο της εκπαίδευσης, ευχαρίστησε και συνεχάρη τις κυρίες: Χρύσα Αρωνιάδη, Φαίη Σολομωνίδου, Ισμήνη Καραγιαννίδου, Αντωνία Γεωργιάδου, Χριστίνα Πεϊτσόγλου, Αριάδνη Χαιροπούλου και Στέλλα Ζωντανού,  που συνόδεψαν τους μαθητές στην Ξάνθη και ανέλαβαν τις δυσκολίες και τις ευθύνες που ανακύπτουν στην έξοδο και  μεταφορά των παιδιών εκτός της σχολικής μονάδας, καθώς και τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Ερασμίου Ολυμπία Λαμπάκη,   που έδωσαν τη δυνατότητα να συλλέξουν εμπειρίες από αυτή την εκπαιδευτική εκδρομή στην Ξάνθη, που με τον προγραμματισμό που προηγηθηκε  συνδύασε πολλές δράσεις, τονίζοντας ότι η ζωντανή σχέση έγνοιας, σεβασμού και ευθύνης που αναπτύσσουν οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές, είναι η ελπίδα μας για την κοινωνία του  αύριο.

Οι μαθητές του Ερασμίου , υποδειγματικοί  στην ενέργεια, την επικοινωνία, την ευγένεια και τη συμπεριφορά τους, τήρησαν όλους τους κανόνες που οι συνθήκες επίσκεψης σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό επιτάσσουν και φανέρωσαν  με τον ποιο εύγλωττο τρόπο, τα θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών που καταβάλουν, οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη - Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναουτογλου 

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά