«Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα» στο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ»

Εκδήλωση – δράση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων θα πραγματοποιηθεί στο Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ» το Σάββατο 26 Νοεμβρίου με σκοπό την εξοικείωση των παιδιών στην προστασία του περιβάλλοντος . Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ», βασικός φορέας άσκησης της κοινωνικής πολιτικής του Ομίλου ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, με ευαισθησία συμμετέχει στην ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων με θέμα: «Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα», διοργανώνοντας δράση – εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κοινωνικού Κέντρου στο Μαγικό Δήμου Αβδήρων το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. 

Στην εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στις δράσεις του ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης), θα συμμετέχουν παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, ενώ η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνδράμει στη προσπάθεια αυτή.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η εξοικείωση των παιδιών με το ευρύτερο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και η υιοθέτηση των όρων της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των αποβλήτων μέσω θεωρητικής και πρακτικής βιωματικής προσέγγισης.

Η δράση θα κινηθεί στους εξής 3 άξονες:

· Θεατρικό από τα παιδιά-πρεσβευτές για την ανακύκλωση των ρούχων: Συζήτηση για την ανακύκλωση υφάσματος και τον διαχωρισμό των κάδων με τη μορφή θεατρικής παράστασης.

· Ενημέρωση για την ανακύκλωση ρούχων: Παρουσίαση-συζήτηση για την ανακύκλωση, την κυκλική οικονομία και τον ρόλο των φορέων ανακύκλωσης.

· Δημιουργία χρηστικών αντικειμένων από τα ρούχα που έχουμε συλλέξει: Κατασκευή τσάντας πολλαπλών χρήσεων και διακοσμητικών πουγκιών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά