2η εκδήλωση με Ποδηλατοπαιχνίδια στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η εκδήλωση με ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ για τον ΠΗΓΑΣΟ. Το Παιδικό – Αστικό τμήμα του Ξανθιώτικου συλλόγου επιμελήθηκε της διοργάνωσης και πρόσφερε ένα διασκεδαστικό δίωρο σε μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες που παρευρέθηκαν. Παράλληλα οι υπεύθυνοι του ΠΗΓΑΣΟΥ βρήκαν την ευκαιρία να προσφέρουν τις «κυκλοφοριακές γνώσεις» τους στα μικρά παιδιά, δίνοντας συμβουλές και οδηγίες για μια καλύτερη αστική ποδηλατική οδήγηση. Για μια ακόμη φορά ο αυτοσχέδιος  «ποδηλατικός στίβος» της διαδρομής -που φτιάχτηκε για τις ανάγκες της εκδήλωσης- περιλάμβανε εμπόδια όπως τραμπάλα, κώνους, διαπεράσεις σε εφαλτήριο, ράμπες, ανηφόρες και πολλά άλλα παιχνίδια.

Παιχνίδια  ΒΡΑΔΥΠΟΡΙΑΣ

Την παράσταση έκλεψαν για ακόμη μια φορά τα παιχνίδια βραδυπορίας, όπου το κάθε ποδηλατικό ζευγάρι διαγωνίστηκε στο ποιος θα καλύψει πιο αργά (!) τα 10μ. της διαδρομής. Τον ρόλο του αφέτη ανέλαβε για λογαριασμό του ΠΗΓΑΣΟΥ ο Χρήστος Καριώτης, ενώ ο Τ. Τσακιρίδης επέβλεπε τον τερματισμό. Από κει και πέρα σύσσωμο παρευρεθεί το ΔΣ του συλλόγου, αναλαμβάνοντας την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας κυρίως προς τα μικρά παιδιά που κατέκλυσαν τον χώρο με τα ποδήλατα.

Να σημειώσουμε τέλος ότι την εκδήλωση κάλυψε με μπαλόνια γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής, συμβάλλοντας στην επιτυχία της.

Τα ταλέντα …….ανθίζουν στον ΠΗΓΑΣΟ

Προτού καν να συμπληρώσει τον 1ο μήνα παρουσίας στα ποδηλατικά δρώμενα, το Παιδικό – Αστικό τμήμα του ΠΗΓΑΣΟΥ απέδωσε τους πρώτους καρπούς, δίνοντας στο αγωνιστικό τμήμα του συλλόγου δυο νέους αθλητές – ταλέντα στον άθλημα της ποδηλασίας.

Πρόκειται για τους Πέτρο Γιώρα και Δημήτρη Πασχάλη που «ντεμπουτάρουν» ήδη και εντάσσονται πλέον στο δυναμικό του ΠΗΓΑΣΟΥ.  Στο χώρο της ποδηλασίας δρόμου (κούρσα) ο Πέτρος Γιώρας αποτελεί έναν ελπιδοφόρο αθλητή στις μεγάλες αποστάσεις, ενώ έχουν αρχίσει ήδη για τον μικρό οι αγωνιστικές προπονήσεις. Από την άλλη ο Δημήτρης Πασχάλης έχει προσανατολιστεί προς το αγωνιστικό mountain bike και τα «βουνίσια σπορ» .

Ποδηλατο-βόλτα στον…..Παράδεισο !!

 

Την 5η ποδηλατο-βόλτα πραγματοποίησε το Αστικό-Παιδικό τμήμα, αυτή τη φορά με προορισμό το χωριό Παράδεισος στα σύνορα με τον Ν. Καβάλας. Ήταν μια ευχάριστη διαδρομή 16 χλμ όπου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθούν μεγάλοι και μικροί απολαμβάνοντας μια «περιβαλλοντική» διαδρομή εμπλουτισμένη με «σύσφιξη διαπροσωπικών σχέσεων», καθώς υπήρξε χρόνος και για το καθιερωμένο πλέον παραδοσιακό καφεδάκι στον οικισμό του Παράδεισου.

Στα αξιοσημείωτα της ποδηλατο-βόλτας η «είσοδος» των φοιτητών, καθώς συμμετείχαν οι πρώτες φοιτήτριες της Πολυτεχνικής σχολής, ανοίγοντας τον δρόμο για τη συμμετοχή κι άλλων φοιτητών που σπουδάζουν στην πόλη μας.

 

Πολύτιμη βοήθεια…..απο τον ΠΗΓΑΣΟ στο  2οRNOB

 

Την Κυριακή 21 Απριλίου «ποδηλατική αποστολή» εκ μέρους του ΠΗΓΑΣΟΥ ανέλαβε την βοήθεια στην διαμόρφωση – συντήρηση της αγωνιστικής διαδρομής που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ» στην Σταυρούπολης, όπου το διήμερο 11-12 Μαΐου θα γίνει το 2οRNOBFestival.  Η «επέμβαση» αφορούσε εργασίες διάνοιξης στην χωμάτινη διαδρομή που θα γίνουν οι αγώνες του mountain bike.

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία της φετινής εκδήλωσης, με συνδιοργανωτές την περιφέρεια ΑΜΘ και τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Ορφέα Σταυρούπολης.

Εν όψει…..Γύρου Θάσου  !!

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διεξαγωγή του ποδηλατικού γύρου Θάσου, που γίνεται κάθε χρόνο στα τέλη Απριλίου. Στο μεγάλο ποδηλατικό γεγονός της Β. Ελλάδας θα συμμετέχει πολυπληθή ομάδα από τον Ξανθιώτικο σύλλογο, τόσο στην αγωνιστική κούρσα όσο και στο

Mountain bike. Να υπενθυμίσουμε ότι η εκκίνηση δίνεται από το χωριό  Ποτός και περιλαμβάνει επιλεγμένες διαδρομές (95χλμ για κούρσα). Η «Περιβαλλοντική κίνηση Θάσου» έχει αναλάβει την διοργάνωση, ενώ φέτος για πρώτη φορά θα γίνει και αγώνας – τρέξιμο δρόμου αντοχής στα βουνά του νησιού.

Να σημειωθεί ότι στους αγώνες συμμετέχουν ποδηλατικοί σύλλογοι από τις περισσότερες περιοχές της περιφέρειας, ενώ ο ΠΗΓΑΣΟΣ θα μισθώσει λεωφορείο για τις ανάγκες μετακίνησης των αθλητών του.

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ  στο 4ο  Δημοτικό σχολείο Ξάνθης

 

Ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης, ο ποδηλατικός σύλλογος ΠΗΓΑΣΟΣ θα παρουσιάσει το πρόγραμμα σχολικής ενημέρωσης το ερχόμενο απόγευμα της Τετάρτης 24/04.

Παρότι ο σύλλογος ασχολήθηκε φέτος μόνο με την Β΄/θμια Εκπ/ση, θα «παρεκκλίνει της προγραμματισμένης πορείας» του ενημερώνοντας   μαθητές και γονείς, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και επιδείξεις ποδηλατοπαιχνιδιών.

Για την ερχόμενη σχολική χρονιά ο Ξανθιώτικος ποδηλατικός σύλλογος θα προσαρμόσει το «πακέτο ενημέρωσης» στις μικρές ηλικίες των μαθητών δημοτικού, εμπλουτίζοντάς το με μια σειρά από εκπαιδευτικά βίντεο και προβολές, με πολλά από αυτά να προβάλλονται σε κινούμενα σχέδια και προσεγγίζοντας τους μαθητές με έναν πιο ιδιαίτερο και προσιτό τρόπο

Αθλητικά
Κοινωνικά
Τοπικά