Μέχρι την Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου τα Τίμια Λείψανα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

Τα  τίμια λείψανα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Νιγρίτα Σερρών, υποδέχθηκε Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων στα Προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Ελευθερίου.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου πατήρ Άνθιμος Κωσταράκης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη ευλογία για την ενορία και για όλη την Ξάνθη το γεγονός της έλευσης και της φιλοξενίας των τιμίων λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, σημειώνοντας ότι τα τίμια λείψανα είναι η παρουσία των Αγίων εν σώματι, ενώ δίνεται η πνευματική ευκαιρία στους πιστούς να τα προσκυνήσουν  και να λάβουν πνευματική ξεκούραση.

 Τα τίμια λείψανα του Αγίου Γεωργίου, που φυλάσσονται σε έναν ιστορικό ναό του 16ου αιώνα στη Νιγρίτα Σερρών συνοδεύει στην Ξάνθη ο αρχιερατικός επίτροπος Νιγρίτας πατήρ Γεώργιος Κελεμπέκης, ενώ ο πατήρ Άνθιμος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, γιατί με την ευλογία του Μητροπολίτη, που προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγο, τα τίμια λείψανα του Αγίου Γεωργίου τίθενται σε προσκύνημα στον Άγιο Ελευθέριο.

Η χρονική στιγμή της έλευσης των τιμίων λειψάνων δεν είναι τυχαία αφού πραγματοποιήθηκε την παραμονή της εορτής του Αγίου Ελευθερίου και όπως τόνισε ο πατήρ Άνθιμος η ιστορική ενορία του Αγίου Ελευθερίου είναι η πρώτη ενορία που ιδρύθηκε στην Ξάνθη μαζί με το 4ο Δημοτικό σχολείο όταν πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στην πόλη και αποτελεί τμήμα της ιστορικής συνέχειας και εξέλιξης του νέου αστικού ιστού της Ξάνθης.

Τα τίμια λείψανα του Αγίου Γεωργίου, θα παραμείνουν στο ναό του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου το βράδυ, ενώ ο  Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός κάθε μέρα από τις 7 το πρωί έως τις 12:30 τα μεσάνυχτα και συγκεκριμένα στις 7 και μισή το πρωί θα τελείται Θεία Λειτουργία, στη συνέχεια στις 11 το πρωί θα τελείται παράκληση στον Άγιο Γεώργιο, στις 6 το απόγευμα εσπερινός  και στις 9 το βράδυ θα τελείται αγρυπνία. 

Όπως επεσήμανε ο πατήρ Άνθιμος  πιστοί από την Ξάνθη και τις γύρω περιοχές, Κομοτηνή και Καβάλα προσέρχονται στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου για να προσκυνήσουν τα τίμια λείψανα και να λάβουν την ευλογία.

Ακούστε τον π. Άνθιμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά