Πανηγυρικό–Ποδηλατικό κλίμα στο 4ο Δημοτικό σχολείο !

Κοσμοσυρροή στο 4ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης, όπου ο ΠΗΓΑΣΟΣ παρουσίασε ένα ακόμη «πακέτο σχολικής ποδηλατικής ενημέρωσης». Μέσα σε πραγματικά πανηγυρική ατμόσφαιρα ο Ξανθιώτικος σύλλογος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα, αποσπώντας θετικά σχόλια για την πλήρη πληροφόρηση και ενημέρωση που έδωσε σε μαθητές και γονείς που παρευρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Το ΔΣ του ΠΗΓΑΣΟΥ καθώς και αθλητές ποδηλασίας από το αγωνιστικό τμήμα, αναφέρθηκαν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, ασφάλειας και εξοπλισμού, καθώς και σε οδηγίες πρόληψης, συμπεριφοράς αλλά και αστικής μετακίνησης. Στο τέλος παρουσιάστηκαν οι τύποι των ποδηλάτων, ενώ δέχτηκαν και απάντησαν σε ερωτήσεις θεατών.

Γέμισε η σχολική αυλή…. με ποδήλατα !

Αξίζουν συγχαρητήρια στη  δ/νση του 4ου δημοτικού σχολείου αλλά και στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, καθώς αποδεικνύουν ότι ενδιαφέρονται και θέλουν να προσφέρουν σε μαθητές και κοινό της Ξάνθης, μια διαφορετική άποψη κουλτούρας και μετακίνησης, που αποτελεί πρότυπο στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ποδηλατική εκδήλωση παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον γονείς, φίλοι και ένα ευρύτερο κοινό από όλες τις ηλικίες, ενώ το προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος «πλημμύρισε» από ποδήλατα και θεατές, καθώς ακολούθησαν επιδείξεις κυκλοφοριακής αγωγής στην «πράξη», αλλά και ποδηλατικά παιχνίδια από τον ΠΗΓΑΣΟ.

Η Κική Τομαή εκπροσώπησε τη γυναικεία ποδηλασία  !

Την παράσταση στην ποδηλατική εκδήλωση στο 4ο δημοτικό σχολείο, έκλεψε η Κυριακή Τομαή, καθώς ως αθλήτρια του ΠΗΓΑΣΟΥ ανέβηκε στο βήμα παρουσιάζοντας την αγωνιστική ενδυμασία του Ξανθιώτικου συλλόγου, ενώ αποτέλεσε ένα λαμπρό- όσο και απτό – παράδειγμα γυναικείας συμμετοχής στο άθλημα της ποδηλασίας.

Να σημειώσουμε ότι η Κ. Τομαή έχει πάρει μέρος με αξιώσεις σε αγώνες κούρσας αλλά και mountain bike με τα χρώματα του ΠΗΓΑΣΟΥ, ενώ μετρά ήδη σημαντικές επιτυχίες σε μετάλλια και αξιόλογες θέσεις σε διασυλλογικές και πανελλήνιες συναντήσεις. Εκτός των άλλων η νεαρή αθλήτρια της ποδηλασίας ακολουθεί καθημερινό πρόγραμμα προπόνησης, το οποίο και κορυφώνεται την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Με στόχο την ποδηλατική παιδεία  !

Γεγονός είναι πάντως ότι ο ΠΗΓΑΣΟΣ έχει στοχοποιήσει φέτος την ποδηλατική ενημέρωση στην Β/θμια Εκπ/ση γενικότερα, κλείνοντας μαζί με την σχολική χρονιά, μια σειρά επισκέψεων στα γυμνάσια της πόλης αλλά και ευρύτερα του Ν. Ξάνθης (Πολύσιτος, Άβδηρα, ΑΞΙΟΝ), ενώ η «μεγάλη τουρνέ» στα δημοτικά αναμένεται από την ερχόμενη σχολική χρονιά, για χάρη της οποίας ο σύλλογος ετοιμάζει ειδικό πρόγραμμα παρουσίασης στις αναπτυξιακές ηλικίες δημοτικού.

Με τα πλάνα του ΠΗΓΑΣΟΥ να στοχεύουν στην παιδεία της Ξάνθης, ο σύλλογος πιστοποιεί την μακροπρόθεσμη δουλειά που είναι διατεθειμένος να κάνει, προσπαθώντας να δημιουργήσει τους αθλητές αλλά και αστικούς ποδηλάτες της νέας γενιάς.

Η  Θάσος φόρεσε τα……ποδηλατικά της  !

Όλα έτοιμα για μια ακόμη μεγάλη αγωνιστική αποστολή για τον ΠΗΓΑΣΟ, καθώς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου, περισσότεροι από 40  αθλητές θα εκπροσωπήσουν την Ξάνθη, στους ποδηλατικούς αγώνες της Θάσου.

Η εκδήλωση αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στον βορειοελλαδικό χώρο, συγκεντρώνοντας ποδηλάτες από πολλούς, διαφορετικούς και αξιόλογους συλλόγους, ενώ «διαθέτει» και μια από τις καλύτερες ποδηλατικές διαδρομές.

Ειδικά ο γύρος του νησιού (92 χλμ Σάββατο 27/04) είναι ιδιαίτερα απολαυστικός με τους αγωνιζόμενους να περνούν από θάλασσα και βουνό, καταλήγοντας στον όμορφο Ποτό στα νότια του νησιού. Παρόμοιας ομορφιάς – αλλά με περισσότερα ορεινά τοπία – είναι και ο αγώνας ΜΤΒ που γίνεται την Κυριακή στην περιοχή Μαριών – Θεολόγου.

Ο Ξανθιώτικος σύλλογος συμμετέχει με περίπου 35 ποδηλάτες στην κούρσα και αντίστοιχα 15 στο ΜΤΒ.

Ευκαιρία για εκδρομή ….και  θέαμα  !!

Το νησί της Θάσου αποτελεί αυτή την εποχή μια ευχάριστη πρόταση για Σαββατοκύριακο ή μονοήμερη απόδραση, διαθέτοντας υπέροχο καιρό και κλίμα, όμορφες εικόνες που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, ενώ τόσο η πόλη του Λιμένα, όσο και τα υπόλοιπα χωριά έχουν φορέσει ήδη τα «καλοκαιρινά τους».

Οι θεατές και επισκέπτες των ποδηλατικών αγώνων θα έχουν την ευκαιρία, να δουν από κοντά μια κορυφαία ποδηλατική εκδήλωση, ενώ θα ευχαριστηθούν τον ήλιο και τη θάλασσα με πολλές επιλογές διασκέδασης και επισκέψεων.

Τέλος μην ξεχνάτε και την λύση του «μεταφερόμενου» ποδήλατου», αφήνοντας τα οχήματα στο λιμάνι Κεραμωτής και μεταβαίνοντας στο νησί οικολογικά, ευχάριστα και «ποδηλατικά», δίνοντας την διαφορετικότητα στην εκδρομή σας.

Όσοι πιστοί προσέλθετε !

Καθοδηγεί τον ΠΗΓΑΣΟ   ο  Χρήστος Σταυριανίδης

Ο  Χρήστος Σταυριανίδης βρίσκεται φέτος στο προπονητικό τιμόνι της αγωνιστικής ποδηλασίας στον ΠΗΓΑΣΟ, καταφέρνοντας ήδη τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα από τις αγωνιστικές συμμετοχές του συλλόγου. Ο Δραμινός τεχνικός έχει κερδίσει με την δουλειά του τις εντυπώσεις και τα θετικά σχόλια της πλειοψηφίας των Ξανθιωτών, ενώ αποτελεί και βασικό λόγο για τον οποίο προσήλθαν φέτος στον ΠΗΓΑΣΟ ποδηλάτες από Αλεξανδρούπολη και Χρυσούπολη, πραγματοποιώντας μεταγραφή στον Ξανθιώτικο σύλλογο. Συνδυάζοντας τις αποδειγμένες γνώσεις του Χρήστου Σταυριανίδη με την σωστή οργάνωση και λειτουργία από το ΔΣ του ΠΗΓΑΣΟΥ, φαίνεται ότι ο σύλλογος βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

Ο  Τ. Τσακιρίδης πρωταγωνιστεί και σαν εθελοντής  !!

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους εθελοντές αθλητές του ΠΗΓΑΣΟΥ που ακολουθούν και συμμετέχουν  στις παράλληλες «κοινωνικές δράσεις» του συλλόγου, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους για «καλό σκοπό». Είτε πρόκειται για επισκέψεις σε σχολεία, είτε για κοινωνικές εκδηλώσεις (Ποδηλατο-παιχνίδια, πορείες, κα) δεν είναι λίγες οι φορές που παραμερίζουν εργασίες και ανειλημμένες υποχρεώσεις, προσφέροντας ολόθερμα τις υπηρεσίες τους.

Πρωταγωνιστική η συμμετοχή στον παραπάνω τομέα και ξεχωριστή παρουσία αυτή του Τ. Τσακιρίδη, ο οποίος δεν έχει χάσει εκδήλωση του Αστικού- Παιδικού τμήματος, πιστοποιώντας με τον δικό του τρόπο το ενδιαφέρον και την αγάπη του για το άθλημα της ποδηλασίας. 

Αθλητικά
Πολιτιστικά
Τοπικά