Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι καθηγητές/Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες;

Την επόμενη εβδομάδα, αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, θα αποφασίσει η ΟΛΜΕ εάν θα πραγματοποιηθούν απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών κατά τη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων.

Η αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας, οι υποχρεωτικές μεταθέσεις και το νέο πειθαρχικό δίκαιο καθώς και μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου σχολείου σήμερα, είναι τα θέματα που από ότι διαφαίνεται θα βγάλουν για μια ακόμη φορά τους εκπαιδευτικούς στους δρόμους.

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης σε ψήφισμα που εξέδωσε γνωστοποιεί την πρόθεση της να συζητηθεί σε Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, το θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά την περίοδο των πανελλαδικών .

Το ψήφισμα της τοπικής ΕΛΜΕ είναι το παρακάτω:

‘Τη μέρα που κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα, μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση προώθησε νομοσχέδιο για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και κατάθεσε ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών οπουδήποτε σε όλη τη χώρα. Μια σχολική χρονιά όπου, ήδη, έχει προτείνει ΠΔ για την αξιολόγηση–τιμωρία των εκπαιδευτικών, απολύσεις, αργίες και κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο καταργώντας κάθε έννοια δημοκρατίας.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας και ΠΡΙΝ ακόμη το νομοσχέδιο ψηφιστεί από τη βουλή, η κυβέρνηση ζητά από τα σχολεία να εφαρμόσουν μέχρι την επόμενη Πέμπτη την 2ωρη αύξηση του ωραρίου στον προγραμματισμό τους για την επόμενη σχολική χρονιά, δείχνοντας το σεβασμό που τρέφουν για τη βουλή και τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Οι πολιτικές της κυβέρνησης οδηγούν το δημόσιο σχολείο σε συνεχή υποβάθμιση.

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προς ψήφιση νομοσχέδιο και τα ΠΔ και να τροποποιήσει το νέο πειθαρχικό δίκαιο.

Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να καλέσει γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και ΓΣ των προέδρων άμεσα, μέσα στις πρώτες μέρες της εβδομάδας μετά τις διακοπές του Πάσχα με πρόταση για απεργία στις Πανελλήνιες.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!'

Η πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ξάνθης κ.Μαρία Λουκοπούλου μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο εξήγησε τους λόγους που δεν αφήνουν περιθώρια στους συναδέλφους της να αποδεχτούν παθητικά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κλάδο.

Ακούστε τη συνέντευξη

 

Εκπαιδευτικά