Και ποιότητα και επάρκεια στην αγορά της Ξάνθης για το Πάσχα

Στα ίδια με πέρυσι επίπεδα θα κυμανθεί η πώληση των αμνοεριφίων στην αγορά της Ξάνθης ενόψει του Πάσχα, τόνισε μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης.

Χθες το πρωί, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Καραλίδη με την παρουσία  εκπροσώπων των κρεοπωλών, των εμπόρων οπωροκηπευτικών και υπηρεσιακών παραγόντων των αρμόδιων υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας έγινε μια συνολική καταγραφή για θέματα ποιότητας, τιμών, επάρκειας προϊόντων αλλά και ελέγχων  στην τοπική αγορά.

Ζητήματα επάρκειας αμνοεριφίων δεν τίθενται δεδομένου ότι ο νομός Ξάνθης είναι νομός που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της τοπικής αγοράς  αλλά χρόνια τώρα τροφοδοτεί και άλλες αγορές. Φέτος η τιμή αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, δηλαδή στα 9 ευρώ περίπου το κιλό.

Σε ότι αφορά τα οπωροκηπευτικά εκτός από την τιμή της ντομάτας που είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο, σε όλα τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν σοβαρές αποκλίσεις.

Για τη μεταφορά μαθητών

Εντωμεταξύ οι περιφέρειες της χώρας εμφανίζονται προβληματισμένες από την καθυστέρηση έκδοσης της ΚΥΑ , η οποία θα προκαθόριζε χρονοδιαγράμματα αλλά και θα συμπεριλάμβανε απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία για την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία στη νέα σχολική περίοδο. Η έκδοση της ΚΥΑ αναμενόταν μέσα στο Μάρτιο και μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί. Εάν δεν φροντίσει έγκαιρα- έστω μέσα στις πρώτες εβδομάδες του Μαΐου – η κυβέρνηση να προχωρήσει στη διευθέτηση των προβλημάτων που ταλαιπώρησαν και το Νομό Ξάνθης με τη μεταφορά των μαθητών, τότε η Ένωση Περιφερειών εκτιμά ότι θα συνεχισθεί η ίδια με φέτος κατάσταση.

Ο Φώτης Καραλίδης αναφέρθηκε και σε αυτό το θέμα επισημαίνοντας ότι η παρέμβαση της Ένωσης Περιφερειών επί του ζητήματος έχει ένα και μόνο στόχο: να θέσει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της.

Ακούστε τη συνέντευξη.

Τοπικά