Μ. Κατρίνης: η Θράκη είναι πρότυπο ισονομίας-ισοπολιτείας αλλά πρέπει να καταστεί και πρότυπο ανάπτυξης-Ειδικό αναπτυξιακό και φορολογικό καθεστώς για τη Θράκη προτείνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ

‘’Η ανάπτυξη στη Θράκη δεν έρχεται με εξαγγελίες σε προεκλογική περίοδο αλλά με συγκεκριμένες στρατηγικές όπως ειδικό αναπτυξιακό και φορολογικό καθεστώς, ώστε να γίνει ανταγωνιστική με τις οικονομίες χωρών που συνορεύει κι ένα Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο πρότυπο εξωστρέφειας που θα προσελκύει φοιτητές από άλλες χώρες και θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής’’ επεσήμανε μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης, προσθέτοντας:’’ χρειάζεται βελτίωση των υπαρχόντων έργων υποδομής αλλά και νέα που να στηρίζουν το πρωτογενή τομέα, όπως αρδευτικά. Να επανεκκινηθεί η επιχειρηματικότητα στην περιοχή και να εκλείψει η εικόνα των εγκαταλελειμμένων ΒΙΠΕ’’.

Ο κ. Κατρίνης υπενθύμισε την παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ για την αύξηση των ποσοστών επιδότησης στον αναπτυξιακό νόμο για την ΑΜΘ, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ανάπτυξη της Θράκης αν δεν παρέχονται κίνητρα πραγματικά, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη περιοδεία του πρωθυπουργού στην ΠΑΜΘ και την εξαγγελία των 360 έργων σε βάθος 10ετίας, σημείωσε ότι οι εξαγγελίες σε προεκλογική περίοδο λογικό είναι να δημιουργούν καχυποψία:’’ Διαπίστωσα στη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη πικρές διαπιστώσεις από τους δημοσιογράφους σε σχέση με τις εξαγγελίες και τα πραχθέντα. Η Θράκη έχει ανάγκη από στρατηγικές κινήσεις και πρωτοβουλίες. Είναι πρότυπο ισονομίας και ισοπολιτείας αλλά πρέπει να καταστεί και πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης’’ σημείωσε, προσθέτοντας:’ στα νησιά υπάρχει νομοθετημένο διαφορετικό καθεστώς. Γιατί όχι στην Θράκη;’.

Τόνισε δε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έχει δεσμούς με την περιοχή και ιδιαίτερα με την Ξάνθη στην οποία υπήρξε φοιτητής της Πολυτεχνικής Σχολής, είναι βαθύς γνώστης των προβλημάτων αλλά και των προοπτικών της Θράκης και βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με στελέχη παραγωγικών φορέων και αυτοδιοικητικών της περιοχής.

Η ακρίβεια

Ο πληθωρισμός μπορεί να φαίνεται ότι μειώνεται –εξαιτίας της πτώσης των τιμών στην ενέργεια και των επιδομάτων με τα οποία επέλεξε να αντιμετωπίσει την πληθωριστική έκρηξη η κυβέρνηση , όμως και μέσα στο 2023 οι πολίτες θα συνεχίσουν να έρχονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια εκτίμησε , τονίζοντας ότι ο κόσμος θα βλέπει τις τσέπες του ν’ αδειάζουν και το περίφημο καλάθι να μικραίνει από τις επικοινωνιακές τακτικές της κυβέρνησης:’ υπάρχει αδράνεια. Δεν γίνονται σοβαροί έλεγχοι για την αισχροκέρδεια…Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ ήταν ξεκάθαρη: μείωση ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα και σοβαροί έλεγχοι στην αγορά για την άμεση πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας’ επεσήμανε θυμίζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων με επαναφορά του ΕΚΑΣ αλλά και των χαμηλόμισθων.

ΟΙ εκλογές

Διανύουμε και με τη βούλα προεκλογική περίοδο πλέον τόνισε για να προσθέσει ότι η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος που μήνες τώρα διένυσε η χώρα δεν ωφελεί ούτε τη χώρα ούτε την οικονομία. Ελπίζω, συνέχισε, στην τελική επιλογή του ο πρωθυπουργός που προς το παρόν αρέσκεται σε γρίφους, να σταθμίσει το εθνικό από το κομματικό όφελος.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ είναι έτοιμο, είπε,  να δώσει τη μάχη με υπεύθυνο λόγο και ρεαλιστικές προτάσεις που δίνουν λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολλούς κι όχι τους λίγους, σε αντίθεση με το ακραίο και διχαστικό σκηνικό που στήνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθύμισε το σύνολο των νομοθετικών πρωτοβουλιών του κόμματος για τα κόκκινα δάνεια, τους εργαζόμενους, τον πρωτογενή τομέα κ.α. και τόνισε ότι στις 29 Ιανουαρίου το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ θα ανακοινώσει και τα ψηφοδέλτια του.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών

Η κυβέρνηση κάνει ότι περνά από το χέρι της για να συσκοτίσει και να συγκαλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών, προσβάλλοντας και γυρνώντας τη χώρα δεκαετίες πίσω, σε αντίστοιχες σκοτεινές περιόδους επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όταν είχαν αποκαλυφθεί αντίστοιχα σκάνδαλα, υπογράμμισε ο κ. Κατρίνης για την υπόθεση των υποκλοπών, τονίζοντας ότι το κόμμα του κινήθηκε θεσμικά ζητώντας να χυθεί άπλετο φως και να αποκαλυφθεί ποιοι βρίσκονταν πίσω από τον παρακρατικό μηχανισμό.

Ομιλητής σε  εκδήλωση της Ν.Ε Ροδόπης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ επισκέπτεται τη Θράκη προσκεκλημένος της Ν.Ε Ροδόπης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Κινήματος Αλλαγής, η οποία  διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 19-1-2023 στις 7 το απόγευμα, πολιτική εκδήλωση με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο στην Κομοτηνή, με κεντρικό ομιλητή  τον κ. Μιχάλη Κατρίνη.

Ακούστε τον κ. Μ. Κατρίνη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά