Διδυμότειχο και Καζανλάκ στη δεύτερη φάση αδελφοποίησης

Υπεγράφη η δεύτερη πράξη αδελφοποίησης του Δήμου Διδυμοτείχου και του Δήμου Καζανλάκ στο Δημαρχιακό Μέγαρο μεταξύ του Δημάρχου κ. Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και της κ. Γκαλίνα Στογιάνοβα.

Η προεργασία του  μνημονίου φιλίας είχε ξεκινήσει πριν περίπου δύο χρόνια αλλά η πανδημία του Covid-19 ανέστειλε την ολοκλήρωση της τελικής διαδικασίας.

Η επίτευξης αυτής της συμφωνίας δίνει τη δυνατότητα στους δύο Δήμους να ενώσουν τις δυνάμεις τους και στοχεύουν πλέον από κοινού στην ενθάρρυνση ανταλλαγής απόψεων και συνεργασίας σε διάφορους τομείς ( πολιτισμός , τουρισμός , εμπόριο , εκπαίδευση ) όπως εξάλλου αναγράφεται και στους βασικούς όρους της αδελφοποίησης.

Η  συμφωνία θα ωφελήσει σημαντικά στην εξωστρέφεια του Δήμου  καθώς ο έτερος Δήμος έχει υπογράψει κατά το παρελθόν σύμφωνα αδελφοποίησης με άλλους 13 Δήμους από διάφορες χώρες του παγκόσμιου χάρτη ( Ν. Κορέα , Κίνα , Ιαπωνία , Αίγυπτος , Γαλλία κ.α) .

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ Δαμασκηνός , ο Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρα κ.κ Κυπριανός , ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ Άνθιμος και ο Μητροπολίτης Ύδρας , Σπετσών και Αιγίνης κ.κ Εφραίμ , ο Βουλευτής Ν. Έβρου κ. Κελέτσης , ο πρώην Δήμαρχος κ. Πατσουρίδης όπως επίσης και οι Αντιδήμαρχοι κ. Θεοδοσίου , κ. Τσιμπανλιώτης , κ. Μπιλιακάκης και κ. Κυπαρισσούδης.

Κατά την ολιγοήμερη διαμονή της αντιπροσωπείας του Δήμου Καζανλάκ στην ιστορική πόλη του Διδυμοτείχου , είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε διάφορα σημεία, όπως τη Δημοτική Πινακοθήκη , όπου έμειναν άναυδοι μπροστά στα πολύτιμα έργα του καταξιωμένου  κ. Δημήτρη Ναλμπάντη .

Μετά την ολοκλήρωση  της τελετής οι δυο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά που αντιπροσωπεύουν την κάθε πόλη.

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου αφού προσέφερε μια ανθοδέσμη στην ομόλογη του , έδωσε επίσης από ένα πλούσιο καλάθι με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα στους επίσημους παρευρισκόμενους και τέλος ένα ενθύμιο στο οποίο απεικονίζεται το Κάστρο του Καλέ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά