Ο Ιατρικός Σύλλογος, κοινωνός των ελλείψεων στο Νοσοκομείο Ξάνθης - "κινδυνεύουν ζωές συμπολιτών μας" ;

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης, έλαβε έγγραφο από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης, ώστε να είναι επίσημα, άμεσα κοινωνός, των ζητημάτων και των σοβαρών ελλείψεων σε έμψυχο υλικό που υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι,  μετά  τη διακοπή λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας με 7 κλίνες στην Ξάνθη, αυτή δεν έχει λειτουργήσει  από τότε,  ενώ έχουν  περάσει περισσότερο ... από δύο έτη  και το θυμόμαστε απ ότι φαίνεται μόνον,  όταν κάποιος δικός μας, κοντινός μας άνθρωπος, τη χρειαστεί. 

Βέβαιο επίσης είναι ότι, πραγματοποιούνται κατά πολύ λιγότερα γενικά χειρουργεία, σε σχέση με αυτά που  γίνονταν  στο παρελθόν, με ότι αυτό συνεπάγεται .... και κυρίως τη φυσική και οικονομική ταλαιπωρία,  των ασθενών.

Η ανακοίνωση του Ι.Σ.Ξ. :

Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Ιατρικού Συλλόγου Ξανθης  θεωρεί σκόπιμο να ενημερώσει τους πολίτες για τους κινδύνους που μπορεί να διατρέχει η δημόσια υγεία στο Νομό μας, μετά από σχετικό έγγραφο που έλαβε από τον επιστημονικά υπεύθυνο της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης, όπου περιγράφεται με μελανά χρώματα η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Μεταφέρουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα : "ο φόρτος εργασίας είναι τέτοιος που δεν είναι δυνατή η ασφαλής λειτουργία της κλινικής", "εκτιθέμεθα επιστημονικά και δεοντολογικά", "κινδυνεύουν ζωές συμπολιτών μας".

Ο Ιατρικός Σύλλογος  στηρίζει και προσυπογράφει την έκκληση για βοήθεια των συναδέλφων και καλεί την Υγειονομική Περιφέρεια και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να συνεχίσουν τις προσπάθειες, ώστε να βρεθεί μόνιμη λύση, προκειμένου να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά