Ο χορός των Κυνηγών το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, το κοσμικό γεγονός της χρονιάς...

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου ο χορός του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης

Τον ετήσιο χορό του διοργανώνει το Σάββατο 28 Ιανουαρίου ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης και καλεί τα μέλη και τους φίλους του σε μία όμορφη βραδιά με μουσική, χορό και πλούσια δώρα, με ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ, στο κέντρο διασκέδασης “Απόλλων”.

Λόγω της πανδημίας η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια.... για όσους όμως έχουν μνήμη οφείλουν να ομολογήσουν ότι "ο χορός των Κυνηγών" αποτελούσε για πολλά χρόνια, ένα από τα δυνατά κοσμικά γεγονότα της Ξάνθης!<

/p>

Νέο περιστατικό επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο στην περιοχή Πασχαλιάς – Λεκάνης

Νέο περιστατικό επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου  στην περιοχή Πασχαλιάς – Λεκάνης, στο σημείο Χιονοβούνι, και η εικόνα που δημοσιεύει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ιδιαίτερα σκληρή, αφού οι λύκοι κυριολεκτικά κατασπάραξαν το κυνηγόσκυλο. Υπενθυμίζεται ότι και πριν από λίγες ημέρες, στις 14 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί ένα ακόμη περιστατικό επίθεσης λύκων στην περιοχή Πίλημα Ξάνθης.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λοΐζος Σερραίος μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης και εξέφρασε την ανησυχία του για τα φαινόμενα αυτά που ολοένα και πληθαίνουν, τονίζοντας ότι πέρα από τις επιθέσεις των λύκων σε κυνηγόσκυλα, τα φαινόμενα αυτά είναι και επικίνδυνα για τον άνθρωπο, γιατί όπως εξήγησε συμβαίνουν κοντά σε αστικές περιοχές και μάλιστα ο σύλλογος έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του βίντεο, που δείχνει λύκο μέσα στον οικισμό της Παλιάς Χρύσας.

Ο κύριος Σερραίος είπε ότι ο σύλλογος καταγράφει τα γεγονότα αυτά και αποστέλλει τα στοιχεία στην Ομοσπονδία των Κυνηγετικών Συλλόγων για την περαιτέρω αξιοποίησή τους, ενώ εφιστά για άλλη μια φορά την προσοχή των κυνηγών.

Απαγόρευση άσκησης θήρας για μία ημέρα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στην θέση “Λιβάδι”

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης ενημερώνει τους κυνηγούς ότι την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στην θέση ‘’Λιβάδι’’ του Δήμου Ξάνθης, σύμφωνα με απόφαση του Δασαρχείου Ξάνθης θα υπάρξει απαγόρευση άσκησης θήρας από την ανατολή του ηλίου έως την δύση, λόγω της διεξαγωγής του αγώνα περιφερειακού πρωταθλήματος Β. Ελλάδος SCRAMBLE.

Όπως είπε ο κύριος Σερραίος η απαγόρευση θα ισχύσει μόνο για μία ημέρα στις παρακάτω περιοχές:

Θέση Λιβάδι που περικλείεται από τον χώρο ‘Άθλησης Ορεινής Ποδηλασίας, στην συνέχεια Βόρεια ακολουθώντας την δασική οδό Θηλιά – Πανέρια μέχρι το ύψος του Ξενοδοχείου MOUNTAIN RESORT, ακολουθεί Ανατολική πορεία στην Ράχη, ακολουθεί, πορεία Νότια της Ράχης, συνέχεια ακολουθεί Δυτική πορεία μέχρι τον χώρο ‘Άθλησης Ορεινής Ποδηλασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά