Γεωργία Ανδρέου: Γιορτή της Υπαπαντής

Την ευλογία στην μητέρα και το νεογέννητο στην εκκλησία, μετά το σαρανταήμερο από τον τοκετό, έρχεται να μας αναδείξει η γιορτή της Υπαπαντής του Χριστού.

Μια γιορτή που αναδεικνύει την Μητέρα όλων μας την Παναγία  κατά την Υπαπαντή, προϋπάντηση και υποδοχή του Χριστού από τον πρεσβύτη Συμεών και την προφήτιδα  Άννα στον Ναό του Θεού στην Ιερουσαλήμ, σαράντα ημέρες μετά τη γέννηση Του.

Μια γιορτή αφιερωμένη στην Μητέρα.

Την Μητέρα που αναλαμβάνει με το νέο άνθρωπο τη σωτηρία, την πρόοδο, την αναμόρφωση της ανθρωπότητας, μέσα από τις ευχές και την ευλογία της εκκλησίας.

Οδεύοντας σιγά σιγά προς την Σαρακοστή, σε μια Αναστάσιμη Πορεία ας αναλογιστούμε το προσωπικό στοίχημα του καθενός μας απέναντι στο χρέος της αλλαγής μας και κατ’ επέκταση της αλλαγής του κόσμου γύρω μας. Εμείς που κατ’ εικόνα της Υπαπαντής του Χριστού παρουσιαστήκαμε από τις μητέρες μας στην εκκλησία και μας διαβάστηκαν επίσης προσευχές και που η Ανάσταση Του σηματοδοτεί και την δική μας Ανάσταση, την δυνατότητα για την αναμόρφωση μας, για την αναμόρφωση της ζωής όλων μας.

Χρόνια Πολλά στις Μανούλες!

Καλή Σαρακοστή!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά