Με Υπουργό και Αρχηγό, η αλλαγή Φρουράς, στο Δ΄ Σώμα Στρατού

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δ’ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ», η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοίκησης από τον Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο ο οποίος έχει αναλάβει καθήκοντα Διοικητή της 1ης Στρατιάς, στον Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής, αυτοδιοικητικής, εκπαιδευτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Διοικητής της 1η Στρατιάς Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος αναφέρθηκε στο έργο του Δ’ΣΣ στην ακριτική Θράκη, το αξιόμαχο των στελεχών και του προσωπικού, ευχαρίστησε τους συνεργάτες αλλά και τον «κάθε Θρακιώτη ξεχωριστά», όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε στον «παλιό του συμμαθητή και άξιο Αξιωματικό», Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο, καλή επιτυχία στα υψηλά καθήκοντά του.

Ο νέος Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή τη θέση της Διοίκησης του Δ’ΣΣ, την οποία, όπως είπε, υπηρέτησαν σπουδαίοι αξιωματικοί και υποσχέθηκε «έναντι της πατρίδας, προϊσταμένων και υφισταμένων, αλλά ιδιαίτερα απέναντι σε κάθε Θρακιώτη» ότι θα καταβάλει όλες του τις δυνάμεις ώστε να ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος συμμετείχε στην τελετή τόνισε τη σημασία του Δ’ ΣΣ για τη Θράκη και την ευρύτερη περιοχή: «αποτελεί ιστορικά τον εγγυητή της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας», όπως είπε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για έναν σημαντικό κοινωνικό εταίρο της τοπικής κοινωνίας για την ανάπτυξη και την ευημερία της.

Αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που είχε ως Δήμαρχος Ξάνθης με τον απερχόμενο Διοικητή του Δ’ΣΣ, τον οποίο και συγχάρηκε για την προαγωγή του, ευχόμενος καλή επιτυχία, στα νέα του καθήκοντα.

Στον Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο ευχήθηκε δύναμη και υγεία ώστε να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα της Διοίκησης του Δ’ ΣΣ, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον Στρατό θα είναι συνεχής και εποικοδομητική προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αστυνομικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά