Ειρήνη Χαριτωνίδου : επιθυμία μου να προσφέρω προς όφελος της κοινωνίας

Νέα Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ξάνθης ανέλαβε η δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Χαριτωνίδου, ο ορισμός της οποίας πραγματοποιήθηκε χθες από τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη.

Η κυρία Χαριτωνίδου, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων της  μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης και τόνισε ότι είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε μία πόλη, όπου υπάρχουν πάρα πολλά ενεργά μέλη της κοινωνίας επισημαίνοντας ότι η ίδια είναι υπέρ της συνεργασίας με όλους τους πολίτες και τους φορείς, που γνωρίζουν το αντικείμενο και επιθυμούν να συνεργαστούν, έτσι ώστε όλοι μαζί να δώσουμε το έναυσμα για την περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία της πόλης.

Ακούστε την κ. Ειρήνη Χαριτωνίδου.

Η Ειρήνη Χαριτωνίδου πρόσθεσε ότι στους τομείς της αρμοδιότητάς της έχουν γίνει βήματα και κινήσεις από τον προκάτοχό της Παναγιώτη Αμβροσιάδη, τον οποίο και συνάντησε όπως και τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και συζήτησαν θέματα που άπτονται του τουρισμού και του πολιτισμού, όπως είναι  η παρουσίαση του τουριστικού brand name της Ξάνθης, ένας πρώτος σχεδιασμός για την ενίσχυση του ορεινού τουρισμού με επίκεντρο την Σταυρούπολη και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Τώρα βρισκόμαστε στη φάση, είπε η νέα αντιδήμαρχος, της προσπάθειας να εξελιχθούν όλα αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα και να ολοκληρωθούν, ενώ και η ίδια έχει ιδέες και σκέψεις, τις οποίες συζήτησε επιγραμματικά με τον Δήμαρχο και θα γίνουν πιο αναλυτικές σύντομα.   

 Το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης μας, σύμφωνα με την κυρία Χριτωνίδου, είναι ότι έχει πολλούς συλλόγους και πολλούς εθελοντές που δείχνουν ενδιαφέρον και έχουν διάθεση προσφοράς, όπου με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και με καλή συνεργασία όλων  μπορούν να επιτευχθούν καινοτόμες δράσεις και πρακτικές, με το μεγάλο στοίχημα να είναι μπροστά μας, δηλαδή οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, αφού βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο μετά την πανδημία στην επανεκκίνηση των εκδηλώσεων.

Ελπίζω να μην διαψεύσω κανέναν, έχω πολλή όρεξη να εργασθώ, δήλωσε η Ειρήνη Χαριτωνίδου και επισήμανε ότι αναλαμβάνει τη θέση του αντιδημάρχου αμισθί διευκρινίζοντας ότι η ενασχόλησή της με την πολιτική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προέρχεται από επιθυμία προσφοράς προς όφελος της κοινωνίας.

Ο πολιτισμός της Ξάνθης είναι ιδιαίτερος και αυτό που χρειάζεται είναι η ανάδειξή του με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας, σημείωσε η Ειρήνη Χαριτωνίδου, λέγοντας χαρακτηριστικά “η πόλη μας είναι  ενεργή, δεν κοιμάται και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Οι εθελοντές είναι πάντα πρόθυμοι και εμείς τους περιμένουμε”, ενώ καταλήγοντας είπε ότι στόχος είναι η καταγραφή του τουριστικού και πολιτιστικού τομέα, κάτι που απαιτεί χρόνο και καλή οργάνωση με στόχο την σωστή προβολή, την ανάπτυξη και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά