Ανασφάλιστα παιδιά της Ξάνθης εμβολιάζει η Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής

Το παράρτημα Ξάνθης της Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής με τη συνεργασία της Οργάνωσης «Αποστολή Άνθρωπος» αναλαμβάνει τον εμβολιασμό ανασφάλιστων παιδιών του νομού Ξάνθης. Τα εμβόλια προσφέρονται δωρεάν από την «Αποστολή Άνθρωπος», κλιμάκιο της οποίας επισκέπτεται το νομό μας κάθε 2 μήνες και εμβολιάζει τα ανασφάλιστα παιδιά με τη συνεργασία παιδιάτρων της
Ξάνθης.

Στις 2 προηγούμενης εξορμήσεις (Φεβρουάριος και Απρίλιος 2013) εμβολιάστηκαν παιδιά της περιοχής του Δήμου Τοπείρου και παιδιά που προσέρχονται στο Κοινωνικό Ιατρείο Ξάνθης.

Προκειμένου να παραγγελθούν τα εμβόλια για την επόμενη εξόρμηση (Ιούνιος 2013), το παράρτημα Ξάνθης της Εταιρείας καλεί όσους εκπαιδευτικούς έχουν υπ’  όψιν τους ανασφάλιστα παιδιά καθώς και γονείς, να απευθυνθούν στους παιδίατρους μέλη της Εταιρίας Κοινωνικής Ιατρικής: Δημήτρη Αδαμίδη και Μαρία Παπανικολάου (τηλ. 2541351540, 2541351535, 6977573181) το αργότερο μέχρι την 20/5/2013.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Ξάνθης της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής, κ. Δ.Αδαμίδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου εξήγησε πώς ξεκίνησε η όλη προσπάθεια και επισήμανε ότι η συνεργασία των εκπαιδευτικών και των γονέων των ανασφάλιστων παιδιών είναι απαραίτητη δεδομένου ότι τα εμβόλια παραγγέλνονται ονομαστικά για το κάθε παιδί. Επίσης, πρόσθεσε , καταβάλλεται προσπάθεια ώστε εκτός από τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων να εμβολιαστούν και τα ανασφάλιστα νήπια του Νομού Ξάνθης.

 

Κοινωνικά
Τοπικά