Θ. Μίχογλου: Τιμούμε αυτούς που με κίνδυνο της ζωής τους, έσωσαν συνανθρώπους μας

Η συνεδρίαση της Τρίτης 31 Ιανουαρίου 2023 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τοπείρου, ήταν μια συνεδρίαση που μας γέμισε υπερηφάνεια και αισιοδοξία για το μέλλον αυτής της χώρας, διότι βραβεύσαμε τρεις νέους συνδημότες μας, τρεις νέους συμπολίτες μας για την προσφορά τους στον συνάνθρωπο, σηνειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αβδήρων και τονίζεται οτι, ο Δήμαρχος κ. Μίχογλου Θωμάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Χαραλαμπίδης Βασίλειος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, βράβευσαν  συνδημότες , οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους έσωσαν τρεις συνανθρώπους μας,  από βέβαιο θάνατο.

Ειδικότερα:

Ο Αγάπιος Νιναχίδης του Χαράλαμπου, διέσωσε οδηγό από όχημα που για άγνωστο λόγο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε αρδευτικό κανάλι, εντός του οικισμού Θαλασσιάς, με αποτέλεσμα τη βύθισή του.

Ο ανωτέρω ενεργώντας άμεσα και αποφασιστικά βούτηξε στο κανάλι και απεγκλώβισε τον οδηγό του οχήματος, ενέργεια που ήταν σωτήρια για τη ζωή του.

Ο Μάρκος Αγγελάκης του Δημητρίου και ο Παναγιώτης Νικολαϊδης του Νικολάου,μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης: διέσωσαν επιβαίνοντες από όχημα, το οποίο για άγνωστο λόγο εξετράπη της πορείας του, επί της Δημοτικής οδού Δάφνης-Αβάτου  και που ύστερα από την ακινητοποίησή του πήρε φωτιά και καταστράφηκε. Οι ανωτέρω ενεργώντας άμεσα και αποφασιστικά απεγκλώβισαν τους επιβαίνοντες στο όχημα, πριν αυτό καεί ολοσχερώς, ενέργεια σωτήρια για τη ζωή τους.  

Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο αυτών των παιδιών και τα χειροκροτούμε!!

Αμέσως μετά την βράβευση ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες και τις ευχές τους για μια νέα, εποικοδομητική χρονιά, συνοδευόμενες από «καλή δύναμη» για τη συνέχιση του έργου, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Αβδήρων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά