Η Μελίς Μάλκο στο «Women in Hydrogen 50 - Γυναίκες στο Υδρογόνο 50».

Τη Μελίς Μάλκο, την Πολιτικό Μηχανικό από τη Γλαύκη, που ανακαλύψαμε με τη βοήθεια του  «Xanthi Techlab»  του Δήμου Ξάνθης, και φιλοξενήσαμε στις 14 Ιανουαρίου 2023  στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, όπου μας παρουσίασε την εργασία της για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου με πλωτά φωτοβολταϊκά, ξανασυναντάμε σήμερα στις στις 50 γυναίκες που ασχολούνται με το υδρογόνο σε παγκόσμια κλάση

 

Η Μελίς Μάλκο, δηλώνει ότι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι είναι  υποψήφια στις 50 γυναίκες που ασχολούνται με το υδρογόνο σε παγκόσμια κλάση στην κατηγορία «Technology and Innovation».

 

Καθώς το υδρογόνο αρχίζει να αποκτά έδαφος στην ενεργειακή μετάβαση, υπάρχει ανάγκη να τονιστούν οι γυναικείες φωνές και η ποικιλομορφία σε αυτόν τον κλάδο, σημειώνει.

 

Η Hydrogen Economist κατέχει μια μοναδική θέση στην παγκόσμια ενεργειακή βιομηχανία για να παρέχει μια πλατφόρμα και μια φωνή σε υποεκπροσωπούμενες, υποπροωθημένες και υπο-αναγνωρισμένες γυναίκες.

 

Το Hydrogen Economist δημοσίευσε το εναρκτήριο Women in Hydrogen 50 το 2022, το οποίο παρουσιάζει 50 γυναίκες με επιρροή και ώθηση στα όρια, σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο τομέα.

«Ας γίνουμε κινητήρια δύναμη σε όλες»,  καταλήγει η Μελίς Μάλκο δίνοντας ώθηση στις πρωτοβουλίες που παίρνουν οι γυναίκες .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτιστικά
Τοπικά