Άβδηρα 4 Φεβρουαρίου 2023. Αμέλεια ή αποθάρρυνση ;;;

Κάθε Πρωτομηνιά, η ομάδα του Στέφανου Τσάκου, αλλάζει τη σημαία στον ιστό, στο ύψωμα που φιλοξενεί το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στα Άβδηρα Ξάνθης.

Οι εθελοντές των Αβδήρων, έκοψαν τη Βασιλόπιτά τους στο ύψωμα στις 29 Ιανουαρίου του 2022 και τότε  ο Στέφανος Τσάκος, δήλωσε:

«Εδώ και κάποια χρόνια ξεκινήσαμε να υποστηρίζουμε δράσεις για τον καλλωπισμό και τη συντήρηση του υψώματος στον  Προφήτη Ηλία, καλύπτοντας ουσιαστικά τα ελάχιστα έξοδα που χρειάζονται, ώστε ο επισκέπτης να βρίσκεται σε έναν χώρο προσεγμένο και καθαρό, με δεντράκια που φυτεύτηκαν και  μεγαλώνουν…..

Αλλάζουμε τη σημαία στον ιστό και αποδίδουμε την πρέπουσα τιμή, ενώ μόλις λίγο ο καιρός το επιτρέψει, προς την άνοιξη, θα έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε και στο στέγαστρο που υπάρχει μπροστά από το ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, το οποίο έχει υποστεί φθορές από τις καιρικές συνθήκες και τον σφοδρό αέρα.

Η προσπάθεια συνεχίζεται, πιστεύουμε ότι σύντομα θα εξασφαλίσουμε και κάποια παγκάκια για να έχει τη δυνατότητα ο επισκέπτης να απολαύσει με την ησυχία του την πανέμορφη θέα προς τη Σαμοθράκη και τη Θάσο.

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας, όλους τους Αβδηρίτες αλλά και φίλους των Αβδήρων, που συνδράμουν και προσφέρουν τόσο στον Προφήτη Ηλία όσο και στον Άγιο Αθανάσιο, όπως ευχαριστούμε και τους επισκέπτες που απολαμβάνουν τον χώρο, σέβονται τις εγκαταστάσεις και τον διατηρούν καθαρό».

Πέρασε ένας χρόνος από τότε…..και συνεπής στις δηλώσεις του αποδείχθηκε ο Στέφανος Τσάκος που φρόντισε, επισκέβασε το στέγαστρο, εξασφάλίζοντας  τα παγκάκια που έχουν ήδη εγκατασταθεί και ο επισκέπτης μπορεί να ξαποστάσει και να απολαύσει τη θέα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι λόγω ανωτέρας βίας, δεν αντικαταστάθηκε η σημαία και δεν έχουν άρει την εμπιστοσύνη τους οι εθελοντές, στους ανθρώπους που τους ενέπνεαν και ενθάρρυναν  την προσφορά τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη-Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά