Η DRT του ΔΠΘ παρουσιάζει τα σχέδια του δεύτερου ηλεκτρικού μονοθέσιου της την Παρασκευή στο δημοτικό αμφιθέατρο

Η Democritus Racing Team powered by RODOPI ξεκινά δυναμικά την αγωνιστική χρονιά με την παρουσίαση των σχεδίων του δεύτερου ηλεκτρικού μονοθεσίου της!

Η αγωνιστική ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης μετά από 6 χρόνια στο χώρο του Formula Student, προχωρά δυναμικά στο χώρο της ηλεκτροκίνησης στοχεύοντας σε μεγαλύτερες επιτυχίες στην φετινή αγωνιστική χρονιά.

Ακούστε τον κ. Αντώνη Ντώνα.

 

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 17.00 η ομάδα θα παρουσιάσει τον σχεδιασμό του νέου της μονοθέσιου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. Πρόκειται για το πρώτο event της χρονιας για την ομάδα, που σηματοδοτεί την έναρξη της κατασκευαστικής περιόδου του νέου ηλεκτρικού αγωνιστικού μονοθέσιου.

Ο εκπρόσωπος της DRT κ. Αντώνης Ντώνας μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν στην εκδήλωση και τα μέλη της ομάδας, τους ανθρώπους από τον ακαδημαϊκό χώρο και τους χορηγούς που στηρίζουν την ομάδα.

Η αγωνιστική ομάδα με έδρα το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης  απαρτίζεται από συνολικά 36 φοιτητές, όλοι μηχανικοί από την Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης. Όμως όπως γνωστοποίησε ο κ. Ντώνας αναμένεται να αυξηθούν τα μέλη, αλλά και οι ειδικότητες των μηχανικών αφού υπάρχει ενδιαφέρον από νέα τμήματα της Πολυτεχνικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Δ.Π.Θ έχει ήδη παρουσιάσει την ερευνητική δουλειά της στο περίπτερο του ΔΠΘ σε διοργανώσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, εισπράττοντας εξαιρετικά σχόλια, αλλά και πέρυσι σε συνεργασία με το Xanthi Teck Lab συμμετείχε στις Γιορτές Παλιάς Πόλης στο πάρκο του Λιμνίου εντυπωσιάζοντας ντόπιους και επισκέπτες.

Αύριο Παρασκευή  η ομάδα θα παρουσιάσει το τρίτο συνολικά μονοθέσιο της.  Ο κ. Ντώνας επισήμανε ότι  η κατασκευή  προσομοιάζει με μονοθέσια της Formula 1. Το  πρώτο όχημα της ομάδας ήταν βενζινοκίνητο. Με  αυτό συμμετείχαν σε αγώνες στην Ιταλία το 2019 και στην Ολλανδία το 2021. Το  2022 συμμετείχαν σε διαγωνισμό στην Κροατία με το ηλεκτρικό μονοθέσιο και ετοιμάζονται πλέον με το νέο τους ηλεκτροκίνητο για νέες διεθνείς συμμετοχές.

Κρατήστε την θέση  για την εκδήλωση της Παρασκευής στο link:

https://fienta.com/drt-designs-showcase-event-2022-23-season

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

 

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά