Δήμος Ξάνθης: "Μήπως η σπίλωση και η λάσπη κατά προσώπων αλλά και όλου του Δήμου αποσκοπεί κάπου αλλού ;"

    Ο  Δήμος Ξάνθης μαζί με την Περιφέρεια  Αν. Μακ. &Θράκης, τους Δήμους Αβδήρων, Τοπείρου  ,Μύκης, το Ι.Ν.Ε. της ΓΣΕΕ είναι μέλος   με την αποφ.148/09-05-2012  του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, της αναπτυξιακής Σύμπραξης με την ονομασία <<Α.Ν.Α.Σ.Α. Αγροτικού Χώρου Ξάνθης>>.

Κάθε μέλος  έχει αναλάβει και κάποιες δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος. Ο Δήμος Ξάνθης ανέλαβε την διοργάνωση διημερίδας για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το πρόγραμμα, <<Τοπική σύμπραξη για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων αγροτών – ανέργων και νέων επιστημόνων στον αγροτοπεριβαλλοντικό  και αγροδιατροφικό τομέα>>.

Στις 25-02-2013  με την απόφαση 45 το Δημοτικό Συμβούλιο ,ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίζει την διενέργεια της διημερίδας κόστους 5.000 ευρώ και μάλιστα με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης με απόφαση Δημάρχου. Ο Δήμαρχος όμως αν και είχε το δικαίωμα ,αντί της απευθείας ανάθεσης δίνει εντολή  για :

1) Διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού (κάτι που γίνεται άλλωστε και με όλες τις απευθείας αναθέσεις με προσωπική δέσμευση του Δημάρχου  μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.)

2) Την ενημέρωση του Επιμελητηρίου Ξάνθης για να ειδοποιήσει τα μέλη του για τον πρόχειρο διαγωνισμό. Κάτι που γίνεται στις 1-04-2013 με έγγραφο και με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (αριθμ.πρωτ.14715)

3)Την Τοιχοκόλληση σε όλους τους πίνακες ανακοινώσεων του Δήμου και την ανάρτηση στο διαδίκτυο της Πρόσκλησης  εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Γίνεται στις 1-04-2013 με έγγραφο (αρ.πρ.14716) .

Στον Δήμο και στο γραφείο που διενεργεί τους διαγωνισμούς ήρθαν τρείς (3) προσφορές από τρείς επιχειρήσεις καθόλα νόμιμες με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Επιλέχθηκε βέβαια η χαμηλότερη και συμφερότερη.  Η οποία ήταν της εταιρείας <<Εκδόσεις- γραφικές – Τέχνες –Εκτυπώσεις. Σταύρος Καρυπίδης>>

Το ιδιωτικό συμφωνητικό λοιπόν μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας  και η απόφαση Δημάρχου, αναρτάται στο διαύγεια  στις 18-04-2013 με ημερομηνία εκτέλεσης του έργου έως την 30-04-2013.

Στις 22-04-2013 όμως έρχεται στον Δήμο έγγραφο από τον Πρόεδρο και νόμιμο εκπρόσωπο του συντονιστού εταίρου του προγράμματος για παράταση της τελικής ημερομηνίας υλοποίησης της διημερίδας (από 30/04/2013 σε 30/05/2013 ) έγγραφο (αρθμ.πρωτ. 15  19-04-2013)

Στις 24-04-2013 με απόφαση Δημάρχου (αρθ.πρ.19095)δίνεται η παράταση και στις 26-04-2013 αναρτάται στο διαύγεια η ορθή επανάληψη της σύμβασης με την νέα ημερομηνία. Γίνεται επίσης ορθή επανάληψη και της απόφασης του Δημάρχου γιατί στην πρώτη, ενώ στην επικεφαλίδα αναγράφετε το ύψος της δαπάνης σωστά (4.895,40)στο κάτω μέρος εκ παραδρομής το ποσό αναγράφετε ως (14.895,40).Λάθος άνευ ουσίας και σημασίας διότι στο ίδιο έγγραφο υπήρχε το σωστό ποσό, παρ’ όλα αυτά εμείς κάναμε την ορθή επανάληψη για να μην υπάρχει κανένα λάθος στην όλη διαδικασία.

Αν λοιπόν μετά από όλη αυτήν την διαδικασία στην οποία μπήκαμε μόνο και μόνο για να μην δώσουμε την διημερίδα με απευθείας ανάθεση ,ενημερώσαμε τους πάντες και το Επιμελητήριο ,ήρθαν μόνο τρεις προσφορές δεν φταίμε εμείς. Το ότι από τις τρείς αυτές προσφορές η  συμφερότερη  ήταν του κυρίου Καρυπίδη πάλι δεν φταίμε εμείς. Είναι αδιανόητο όμως εφημερίδα της πόλης να γράφει επί μέρες για ΄΄καραμπινάτη απάτη ‘’ για ΄΄ πανικό στον Δήμο’’ για ‘’μάχη κατά της διαπλοκής’’ κ.λπ. για ένα θέμα που αντί  να λασπολογεί  θα έπρεπε να συγχαρεί τον Δήμο.

Δημιουργούνται όμως και εύλογα ερωτηματικά σχετικά με την συγκεκριμένη εφημερίδα, όπως γιατί ενώ και σε όμορο Δήμο για παρόμοιο πρόγραμμα και μάλιστα με μικρότερη διαδικασία πάλι ο κ. Καρυπίδης έκανε την καλύτερη προσφορά και πήρε το έργο για εκεί καμία αναφορά. Μήπως τελικά δεν είναι το ζητούμενο ο κ. Καρυπίδης αλλά ο Δήμος της Ξάνθης ;  Μήπως η σπίλωση και η λάσπη κατά προσώπων αλλά και όλου του Δήμου αποσκοπεί κάπου αλλού ;

Την απάντηση βέβαια όσο αναφορά τα πρόσωπα που ασύστολα θίγει θα την πάρει από εκεί που πρέπει. Με τον Δήμο  όμως της Ξάνθης  θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική η εν λόγω εφημερίδα, γιατί για την χρηστή, εύρυθμη και σωστή λειτουργία του Δήμου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας εργάζονται πολλοί άνθρωποι καθημερινά και δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζονται σαν κοινοί απατεώνες και συνωμότες.

 

Πολιτικά
Τοπικά