2 ώρες και 20 λεπτά έκανε ο 1ος τα 75 χιλιόμετρα στους ποδηλατικούς αγώνες της Σταυρούπολης.

Ο 20χρονος Μάρκος Δουγαλής 1ος στη γενική κατάταξη με  χρόνο 2.20.14, στους ανοιχτούς ποδηλατικούς αγώνες στη Σταυρούπολη ακολουθώντας τη διαδρομή Σταυρούπολη - Λυκοδρόμιο - Καλιθέα - Λειβαδίτη - Καρυόφυτο - Δαφνώνα - Σταυρούπολη.

Οι συμμετοχές στονασφάλτινο αγώνα του Σαββάτου έφτασαν τις 105 και οι αθλητές έμειναν ικανοποιημένοι τόσο από τη διοργάνωση αλλά και από τις φυσικές ομορφιές που τους χάρισε ο ορεινός όγκος της Σταυρούπολης.

Διοργανωτές των δεύτερν Ανοιχτών Ποδηλατικών Αγώνων της Ξάνθης είναι η  Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , ο Δημος Ξάνθης με τη Δημοτική ενότητα Σταυρούπολης, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρούπολης «ΟΡΦΕΑΣ»,  ο ποδηλατικός  σύλλογος  «O ΠΗΓΑΣΟΣ»,  το κατάστημα  «SARIKOS BIKES» και το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού «RIVERLAND», ενώ οι χορηγοί της προσπάθειας πολλοί και πραγματικά τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, αφού μετέφερε τις ευχές του δημάρχου για την διήμερη διοργάνωση, αναφέρθηκε στην προστηθέμενη αξία που δίνουν στην περιοχή οι αγώνες και γενικότερα οι εκδηλώσεις αθλητισμού και πολιτισμού,  κανοντάς την γνωστή σε εκατοντάδες αθλητές και συνοδούς που αργότερα γίνονται φανατικοί υποστηρικτές της περιοχής με συχνή διαμονή στα γραφικά καταλύματα που διαθέτει η ευρύτερη Σταυρούπολη. Ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος χαρακτηριστικά σημείωσε προς τους αθλητές πριν προχωρήσει στις απονομές: " Μπορεί η διαδρομή να ήταν ανηφορική και δύσκολη, μπορεί να σας κούσασε η διαδρομή, είμαι όμως σίγουρος οτι οι ομορφιές του δάσους της περιοχής σας αποζημίωσαν".

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης που  βράβευσε τους αθλητές  της Γενικής Κατάταξης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της διοργάνωσης και ανέφερε οτι η περιφέρεια θα συνεχίζει να στηρίζει τους ποδηλατικούς αγώνες.

 

Αθλητικά
Τοπικά