Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ξάνθης: Μας επιστράτευσαν πριν λάβουμε απόφαση για απεργία !

Ενώ αναμένουν τα φύλλα πορείας, οι καθηγητές της Ξάνθης είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες καταστατικές διαδικασίες για να λάβουν ή όχι απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η σπουδή της κυβέρνησης να προκαταλάβει την όποια απόφαση του κλάδου και να προχωρήσει στην επιστράτευση πριν ληφθεί η τελική απόφαση βασιζόμενη αποκλειστικά και μόνο στην πρόταση και όχι απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία είχε σαν αποτέλεσμα να ληφθεί απόφαση από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ξάνθης απόφαση για υλοποίηση διαμαρτυρίας σήμερα στις 7:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία και αύριο στις 8:00 το βράδυ σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για να ληφθεί απόφαση για τη στάση της τοπικής ΕΛΜΕ.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση …μερίμνησε ώστε η όποια απόφαση να μην έχει επί της ουσίας ισχύ, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Μαρία Λουκοπούλου τόνισε μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ότι θα ακολουθηθεί, ακόμη και για συμβολικούς πια λόγους, η οριζόμενη από το καταστατικό διαδικασία ώστε να καταστεί σαφής η στόχευση και οι προθέσεις της κυβέρνησης.

Για μια ακόμη φορά επισήμανε ότι δεν είναι οι εκπαιδευτικοί εκείνοι που κατά την περίοδο των πανελληνίων δεν σκέφθηκαν τα παιδιά αλλά η ίδια η κυβέρνηση η οποία παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις προς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έφερε παραμονές των εξετάσεων μέτρα που γνώριζε ότι θα οδηγήσουν σε διαμαρτυρίες: ‘ ας αναζητηθεί στην κυβέρνηση λοιπόν η αναταραχή των μαθητών και των οικογενειών τους αλλά και των εκπαιδευτικών για την όλη κατάσταση’ επισήμανε.

Σημείωσε ότι η ΟΛΜΕ προσέφυγε ήδη στη δικαιοσύνη ώστε να ερευνηθεί η νομιμότητα της διαδικασίας επιστράτευσης πριν την λήψη απόφασης για απεργία και υπογράμμισε ότι το σήμέρινο σύνθημα της ΕΛΜΕ στο συλλαλητήριο στην πλατεία θα στηλιτεύει τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η τρικομματική κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΜΕ Ξάνθης είναι η παρακάτω:

‘Και μόνο με την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία και πριν παρθεί η οριστική απόφαση από τις κατά τόπους ΕΛΜΕ, η κυβέρνηση επέταξε τις προσωπικές υπηρεσίες των εκπαιδευτικών (ΦΕΚ τ.2ο 1139 11/5/2013)!

Έχουμε υποχρέωση, ως πολίτες, ως εργαζόμενοι και ως εκπαιδευτικοί, να αντισταθούμε στο κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής που επιβάλλεται. Τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και οι πολιτικές μας ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες!

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 13/5/2013 στις 19:30 στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης

 

Επίσης καλούμε σε Γενική Συνέλευση την ΤΡΙΤΗ 14/5/2013 στις 8μμ στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης προκειμένου να συζητήσουμε την κατάσταση που διαμορφώθηκε στη Δημόσια Εκπαίδευση και τον τρόπο αντιμετώπισής της. Παρόμοιες Γ.Σ. θα γίνουν την Τρίτη σε όλες τις ΕΛΜΕ της χώρας για να συζητηθεί η εισήγηση της ΟΛΜΕ.

Η κρισιμότητα της κατάστασης καθώς και των αποφάσεων που θα παρθούν είναι φανερή. Αν δεν κινητοποιηθούμε τώρα, τον Σεπτέμβριο θα γυρίσουμε (όσοι και όσες γυρίσουν) σε ένα αγνώριστο σχολικό περιβάλλον!

Έφτασε η ώρα να δώσουμε την δική μας απάντηση! Να πάρουμε αποφάσεις, μαζικές, συλλογικές και άμεσες! Αγωνιζόμαστε για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας. Από αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς και καμιά!’

Ακούστε τη συνέντευξη με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ.

 

http://radio899.comuv.com/Loukopoulou 13.5.2013.mp3

 

Εκπαιδευτικά
Κοινωνικά
Πολιτικά