Ένα αφιέρωμα στο περιβάλλον μέσω της τέχνης παρουσιάζει το 2ο ΓΕΛ στις Γιορτές Νεολαίας.

"Όταν οι Μούσες αγαπούν το περιβάλλον" είναι το θέμα του αφιερώματος που ετοίμασε και θα παρουσιάσει την Πέμπτη, στις 20:30 το βράδυ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης , η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης στο πλαίσιο των Γιορτών Νεολαίας.

Το πρόγραμμα πάνω στο οποίο εργάστηκαν τα μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου ΓΕΛ είχε ως κυρίως θέμα το περιβάλλον και την τέχνη οπότε τα παιδιά και η υπεύθυνη καθηγήτρια τους κ. Γεωργία Καραγκιοζίδου, είχαν την δυνατότητα να ελιχθούν ανάμεσα στη λογοτεχνία, τη μουσική , την αρχιτεκτονική, τη μεταλλουργία, τη φύση  και μια σειρά ακόμη από τομείς τεχνών και επιστημών και να καταλήξουν στο τελικό αποτέλεσμα του αφιερώματος.

Μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου η υπεύθυνη του προγράμματος, καθηγήτρια κ. Γεωργία Καραγκιοζίδου τόνισε ότι η ομάδα ακολούθησε το σκεπτικό ότι η περιβάλλον μπορεί να εμπνέεται από την τέχνη και αυτή με τη σειρά της να φανερώνει τη διαμορφωμένη σχέση μαζί του: ποιητές το εξύμνησαν, καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν , μουσικοί το αποκορύφωσαν και…η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης συγκέντρωσε τα στοιχεία, τα έντυσε με μουσική και τα μοιράζεται μαζί μας.

Ακούστε τη συνέντευξη της συντονίστριας καθηγήτριας κ. Γ.Καραγκιοζίδου

 

Georgia Karagkiozidou 14.5.2013 by Radio899 on Mixcloud

 
Εκπαιδευτικά
Πολιτιστικά
Τοπικά