1943-2023 Ποτέ Ξανά-Το Περιφερειακό Αφιέρωμα Μνήμης

Τιμούμε την μνήμη των Ελλήνων Εβραίων συμπολιτών μας θωρακίζουμε την ενότητα της κοινωνίας απέναντι σε οποιαδήποτε φωνή μισαλλοδοξίας και ρατσισμού.

 

Η κοινή τοπική μας ιστορία: μνήμη, συμπόρευση, συνέργεια.

Ακούστε:

Το πρόγραμμα του Περιφερειακού Αφιερώματος Μνήμης για τη συμπλήρωση 80 ετών από τον εκτοπισμό και την εξόντωση των Ελλήνων Εβραίων της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης στο Στρατόπεδο Εξόντωσης της Τρεμπλίνκα. 

 

Το αφιέρωμα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, και συμμετέχουν ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Ξάνθης, ο Δήμος Κομοτηνής, ο Δήμος Δοξάτου, το πρόγραμμα Δράσεις Ιστορίας Μνήμης Πολιτισμού, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, το Europe Direct ΑΜΘ, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, και το Μουσείο της Τρεμπλίνκα (Πολωνία). Υποστηρίζεται από τον ΟΣΕ, το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης, το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων & Ιστορίας Καπνού, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής.

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά