Σεβασμιώτατος Ξάνθης : Δέηση υπέρ υγείας του λαού αλλά και ανάπαυσης των ψυχών των συμπολιτών που έφυγαν αιφνίδια από τη ζωή την Πέμπτη στην πλατεία

Λόγω  των τελευταίων θλιβερών συμβάντων στην Μητροπολιτική περιφέρεια της Ξάνθης  με το αναπάντεχο της φυγής νέων ανθρώπων και με την ευκαιρία της έναρξης της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 5 και μισή το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Ἀρχαγγελιωτίσσης και του Πολιούχου Τιμίου Προδρόμου, όπου θα τελεστεί δέηση και εν συνεχεία η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας.

Ακούστε τον Σεβασμιώτατο.

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου από τις 07:30 ώς 09:30 το πρωί θα τελεστεί προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Παντελεήμονος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων φιλοξενήθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης και έστειλε τις ευχές του για Καλή Σαρακοστή με ειρήνη, υγεία, ομόνοια και προσευχή για να φθάσουμε στην μεγάλη γιορτή του Πάσχα, σημειώνοντας ότι, η Σαρακοστή με τις ακολουθίες της σκοπό έχει να “μαλακώσει” λίγο την καρδιά των πιστών και να αυξήσει την αγάπη για τον Χριστό.

Με αφορμή την έναρξη της Σαρακοστής και των θλιβερών συμβάντων με την εντελώς ξαφνική απώλεια νέων ανθρώπων, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, μαζί με τους πατέρες της Μητρόπολης έλαβαν την απόφαση για την έλευση των Ιερών Εικόνων της Παναγίας Ἀρχαγγελιωτίσσης και του Πολιούχου Τιμίου Προδρόμου, στην κεντρική πλατεία το απόγευμα της Πέμπτης, όπου και κάλεσε όλους τους πιστούς στην δέηση που θα τελεστεί, στην κοινή προσευχή για την υγεία όλου του λαού και την ανάπαυση των ψυχών των ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή, με την παράκληση στην Παναγία και τον Ιωάννη τον Πρόδρομο να δώσουν υπομονή και παρηγοριά στους οικείους τους.

Μεταξύ των νέων ανθρώπων που έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή και ο αγαπητός σε όλους πατέρας Αντώνιος, με την τοπική εκκλησία να νιώθει το κενό που άφησε, όπως σημείωσε με θλίψη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, με την ευχή ο Θεός να τους έχει κοντά του, και  κατέληξε με την παραίνεση ότι κάθε μέρα που ξυπνάμε, να λέμε δόξα σοι ο Θεός, να κάνουμε τον σταυρό μας, να χαιρόμαστε την κάθε μέρα και την κάθε στιγμή και ότι καλό μπορούμε να κάνουμε να το κάνουμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά