Λόγω της τραγωδίας και του τριημέρου εθνικού πένθους αναβάλλεται για την Τρίτη 7 Μαρτίου η δέηση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης

Την  οδύνη του για την τραγωδία των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, κυρίως νέα παιδιά, εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, προσευχόμενος ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των αθώων θυμάτων της τραγωδίας, στις μάνες η Παναγία να δώσει παρηγοριά και στους τραυματίες ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Ακούστε τον Σεβασμιώτατο Ξάνθης.

Όπως γνωστοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης λόγω του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος και του τριημέρου εθνικού πένθους η προγραμματισθείσα για σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου μεταφορά και υποδοχή των Ιερών Εικόνων της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας και του Πολιούχου Τιμίου Προδρόμου αναβάλλεται για την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 5 και μισή το απόγευμα, όπου θα τελεστεί δέηση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και εν συνεχεία η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας.

Η δέηση θα τελεστεί με αφορμή την έναρξη της Σαρακοστής και των θλιβερών συμβάντων στην Ξάνθη με την εντελώς ξαφνική απώλεια νέων ανθρώπων το τελευταίο χρονικό διάστημα και την για την ανάπαυση των ψυχών των παιδιών που ‘έφυγαν” στα Τέμπη.

Την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη 8 Μαρτίου από τις 7:30 έως 9:30 το πρωί θα τελεστεί προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ἱερουργοῦντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος.

Αναχωρεί σήμερα για την Αθήνα η ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας

Αναχωρεί σήμερα για την Αθήνα η ανθρωπιστική βοήθεια, που περιλαμβάνει τρόφιμα μακράς διαρκείας, φάρμακα και κουβέρτες και την οποία συγκέντρωσε για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας, η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου. Στην Αθήνα με ευθύνη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Αποστολή” της Αρχιεπισκοπής Αθηνών η βοήθεια θα προωθηθεί στις πληγείσες περιοχές από τους φονικούς σεισμούς.

Ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του λέγοντας ότι η ανταπόκριση του Ξανθιώτικου λαού για προσφορά βοήθειας ήταν συγκινητική και για ακόμη μία φορά έδειξε την ευαισθησία και το φιλότιμο του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά