Εθελοντική αιμοδοσία για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης “Η Αγάπη”

Σε εθελοντική αιμοδοσία για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, καλεί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης  “Η Αγάπη” και ενημερώνει ότι σήμερα Πέμπτη η αιμοδοσία του Νοσοκομείου Ξάνθης θα είναι ανοιχτή τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα. Όσοι μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν στην εθνική προσπάθεια για την τραγωδία στα Τέμπη  ας προσέλθουν στο τμήμα αιμοδοσία,  προκειμένου να αιμοδοτήσουν από τις 08:00 έως τις 14:30 και το απόγευμα από τις 17:30 έως τις 20:00 το βράδυ. Αύριο Παρασκευή αιμοδοσία θα πραγματοποιείται από τις 8 το πρωί  έως τις 2 και μισή το μεσημέρι.

Ακούστε τον κ. Γ.Παπαχρόνη.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Παπαχρόνης μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης τόνισε ότι η έκκληση απευθύνεται σε όσους θέλουν να προσφέρουν αίμα και δεν είναι οργανωμένοι εθελοντές με κάρτα αιμοδότη, γιατί όπως εξήγησε τα οργανωμένα μέλη θα πρέπει να παραμείνουν στο πρόγραμμά τους, αφού ίσως να παραστεί ανάγκη αργότερα για προσφορά αίματος σύμφωνα και με την ενημέρωση που έχουν από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Ήδη όπως είπε ο κύριος Παπαχρόνης από νωρίς σήμερα το πρωί ο ίδιος έχει δεχθεί πάρα πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα από συμπολίτες μας που θέλουν να προσφέρουν αίμα, ενώ και στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου έχει προσέλθει μεγάλος αριθμός συνανθρώπων μας που επιθυμούν να αιμοδοτήσουν, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίμα για τους τραυματίες των Τεμπών.

Ο σύλλογος στο πλαίσιο της αλληλεγγύης για την τραγωδία, και θέλοντας να ευαισθητοποιήσεις κυρίως τους νέους ανθρώπους, απέστειλε σήμερα το πρωί 1.000 μηνύματα σε Ξανθιώτες, που είναι φοιτητές σε άλλες πόλεις, εάν θέλουν να βοηθήσουν, να δώσουν αίμα στις πόλεις όπου σπουδάζουν.

Να σημειωθεί ότι από την επόμενη εβδομάδα ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης  ‘Η Αγάπη” σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Ξάνθης θα διοργανώσει εξωτερικές αιμοδοσίες, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε οποιονδήποτε κάτοικο της περιοχής θέλει να αιμοδοτήσει, να το πράξει στον τόπο του ή κοντά στον τόπο που διαμένει ή εργάζεται ή γενικά δραστηριοποιείται.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά