Χ. Διαφωνίδης: Υποχρέωση και χαρά μας, να είμαστε σε άμεση επαφή με την εκπαίδευση της περιοχής μας

Ο Κοινωνιολόγος Αντώνης Παπαντωνίου από το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Ξάνθης υλοποιεί ένα project με τους μαθητές του, που αφορά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και για τις ανάγκες της ορθής υλοποίησης της ιδέας προσφέρει στους μαθητές του εμπειρίες που ολοκληρώνουν το σύγχρονο εκπαιδευτικό έργο.

Στην επίσκεψη της τάξης,  την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023,  στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους που παρακολουθούν τον κύκλο των μαθημάτων του σχολείου και να απαντήσουμε σε αρκετές ερωτήσεις που είχαν προετοιμάσει και επεξεργαστεί για τις ανάγκες του εγχειρήματος.

Οι σπουδαστές :

Γκιουλσέν  Μαξούμ

Μελιχά Κεχαγιά

Σάββας Τοχούρογλου

Καδριέ Τσαρεκτσή

Φερούχ Νουρετίν Νεβάλ

Τζεϊλάν Τόπ

Σεβκή Σεζάη

Ιωάννα Ζουρνατζή

Νεβίς Σεφκέτογλου

Και Αθανάσιος Βουτσαδάκης που γράφει μάλιστα στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Τα νέα της Θράκης» με έδρα την Κομοτηνή.

 Συνεπείς και αισιόδοξοι για το μέλλον,  είχαν την τυχαία ευκαιρία για αρκετή ώρα να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη και βέβαια στο επίκεντρο της συζήτησης οι Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές, το Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2023. Πολλές ιδέες, θετικές απολογιστικές προθέσεις και δεσμεύσεις για μια ακόμη αργία την επόμενη χρονιά που … δε θα αναλύσουμε περισσότερο!

Το αποτέλεσμα ήταν, από τη μια όλοι να συμφωνούν, σε σχέση με το καρναβάλι, ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην ξεγνοιασιά και τη διασκέδαση, που προσφέρει  ο Δήμος, με τη σαφή διατύπωση από τον Δήμαρχο ότι,  ποτέ του δε θα κάνει κανέναν απολύτως διαχωρισμό και από την άλλη στο project του σχολείου να συμφωνούμε ότι τον Ιούνιο θα είμαστε εκεί όλοι για την παρουσίασή του.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης Χάρης Διαφωνίδης, συντόνισε άψογα για μια ακόμη φορά τη δράση, στις εγκαταστάσεις της «Όμορφης Πόλης 89,9» και είναι αυτός που εγγυάται την ώσμωση με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά