Εντάχθηκε η «Επέκταση αρδευτικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Σελέρου του Δήμου Αβδήρων» προϋπολογισμού 471.000,00€

Ένα σημαντικό έργο υποδομής για τον αγροτικό τομέα στο Δήμο Αβδήρων, συνολικού προϋπολογισμού 471.000,00€, εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης  - Π.Α.Α. 2014-2020  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου προβλέπεται να γίνει η επέκταση του υπάρχοντος αρδευτικού δικτύου στα αγροκτήματα των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Σελέρου του Δήμου Αβδήρων με παράλληλη αξιοποίηση των γεωτρήσεων της περιοχής.

Συγκεκριμένα θα γίνουν εργασίες επέκτασης του δικτύου με σωλήνες πολυαιθυλενίου, προμήθεια και τοποθέτηση νέων σημείων υδροληψίας, προμήθεια και τοποθέτηση αντλητικών συγκροτημάτων για την ανακαίνιση των γεωτρήσεων και συντήρηση των οικίσκων για την προστασία των γεωτρήσεων.

Τέλος θα γίνει η προμήθεια και τοποθέτηση συστημάτων ελεγχόμενης άρδευσης από τη γεώτρηση με χρήση ηλεκτρονικής κάρτας.

Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου της περιοχής με τη βελτίωση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας του και η επίτευξη βέλτιστων συνθηκών χρήσης για τους αγρότες της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης  ευχαριστεί  θερμά τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ Δημήτρη Παπαγιαννίδη για τη συνεργασία και τη συμβολή του στη χρηματοδότηση του έργου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτικά
Τοπικά