Ο Νίκος Αμπεριάδης στη γειτονιά των Αγγέλων/ Η Εξόδιος Ακολουθία την Τρίτη 14 03 2023 στις 15:00 στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας

Απωλέσαμε τον  Νίκο Αμπεριάδη από τη δραστήρια κοινότητα της Ξάνθης.

Με το συνηθισμένο χαμόγελο του, είχε πάντα κάτι θετικό να πει και στην πράξη, στην πολιτική να μιλήσει με δράση και έργο.

Πέρασε από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης ως Δημοτικός Σύμβουλος, άσκησε διοίκηση ως Αντιδήμαρχος, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης.

Ιδρυτικό Μέλος του συλλόγου των «Κατασκηνωτών» δούλεψε ακούραστα για το καρναβάλι και τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, παίρνοντας κάθε χρόνο θέση δύσκολη πίσω από τις ψησταριές, εμπνέοντας δεκάδες συμπολίτες μας να δραστηριοποιηθούν στον πολιτισμό και την πολιτική.

Παντρεμένος με δύο παιδιά που έχουν πάρει τον δρόμο τους, γιος του αείμνηστου Θωμά Αμπεριάδη Δημοτικού και Νομαρχιακού Συμβούλου, αδελφός του Παναγιώτη με την επιχείρηση Αρτοποιίας του πατέρα τους να ξεκινά από τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και να εξελίσσεται στην Ανδρέου Δημητρίου, έως σήμερα.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στις 3 σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου μετά  το μεσημέρι.

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του πρώην προέδρου της Στέγης Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Νικόλαου Αμπεριάδη.

Σε ανακοίνωσή του, σημειώνει:

Η προσφορά του στον πολιτισμό κατά τα έτη 1999-2002 ήταν καθοριστικής σημασίας για την πόλη μας και συνέβαλε στη δημιουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης «Χρήστος Παυλίδης», στην ίδρυση θεατρικής ομάδας και στη διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων κ.α.

Στην οικογένεια του και στους οικείους τους εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά