Ξάνθη: Η απεργιακή συγκέντρωση, οι ομιλίες και το ψήφισμα στο Εργατικό Κέντρο.

Σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων προχώρησαν  σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η απεργιακή συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, ενώ αναγνώσθηκε τι  "Ψήφισμα"

Το ψήφισμα είναι το εξής:

Με μαζική συμμετοχή από εργαζόμενους και φοιτητές πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων και των μαζικών φορέων στην κεντρική πλατεία.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Κουρέων-Κομμωτών, ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΔΠΘ, ενώ στη συνέχεια  ξεκινώντας με πορεία από το χώρο του Πανεπιστημίου κατέληξαν στη συγκέντρωση ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης με τον Σύλλογο Οικότροφων Φοιτητών και με ξεχωριστή πορεία που κατέληξε στη συγκέντρωση στη συνέχεια κατέληξαν η ΕΛΜΕ Ξάνθης, ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης και το Σωματείο Καζίνο.

Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν εκ μέρους του ΕΣΔΕΠ, το μέλος ΔΕΠ Θοδωρής Ρουσσάκης, τη γραμματέα της ΕΙΥΕ, Γιώτα Ρόιδου, την πρόεδρο του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών, Χριστίνα Γιαννακούλα, και την πρόεδρο της ΕΛΜΕ, Μαρία Λουκοπούλου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης, που κατέληξε στο χώρο του Πολυτεχνείου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη τις τελευταίες δύο μέρες.

-το ΚΚΕ-Μ-Λ Ξάνθης πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας

 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά