H Χορωδία του Ιεροψαλτικού Συλλόγου Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, με τον Χάρη Διαφωνίδη, στην Ορεστιάδα

Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής διοργάνωσε ο Ιερoψαλτικός Σύλλογος της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, το απόγευμα της Κυριακής 26 Μαρτίου 2023, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος, υπό τον γενικό τίτλο «Τό στάδιον τῶν ἀρετῶν ἠνέωκται», με θεματολογία από την υμνολογία της κατανυκτικής περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
 
Στη συναυλία που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, συμμετείχαν η Χορωδία του Ιεροψαλτικού Συλλόγου Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Χαρ. Διαφωνίδη, η Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Γρ. Παπαγιάννη, η Παιδική Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Μαργ. Αστεριάδη και η Χορωδία του Ιεροψαλτικού Συλλόγου της αυτής Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Βασ. Παπαμιχαήλ.
 
Προηγήθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος και καλωσόρισε τους εκλεκτούς θεράποντας του ιερού αναλογίου από την Ξάνθη και την Κομοτηνή. Στον Κατανυκτικό Εσπερινό έψαλαν οι χοροί των ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κομοτηνής Αθανασίου Σαλαμάνη.

 

 

Πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR 

 

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά