Μ.Φανουράκης: εκσυχρονίζεται ο εξοπλισμός των ΚΕΠ, η Ξάνθη εξελίσσεται σε έξυπνη πόλη- Τι είπε για τους επιτήδειους που χρησιμοποιούν το όνομα του για να εξαπατήσουν συνδημότες

Την προσοχή των δημοτών της Ξάνθης εφιστά ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης για προσπάθεια τηλεφωνικής εξαπάτησης, καθώς επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν επαγγελματία της περιοχής και να του αποσπάσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Ακούστε τον κ. Μ.Φανουράκη.

Ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης φιλοξενήθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης τονίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν δύο προσπάθειες εξαπάτησης επαγγελματιών της πόλης, χρησιμοποιώντας οι επιτήδειοι το όνομά του και συγκεκριμένα στην πρώτη περίπτωση ο επαγγελματίας απέφυγε την εξαπάτηση, γιατί ο ίδιος τηλεφώνησε αμέσως στον κύριο Φανουράκη και ενημερώθηκε άμεσα και η Αστυνομία. Όπως τόνισε ο κύριος Φανουράκης ο επιχειρηματίας, τον οποίο γνωρίζει, δέχθηκε τηλεφώνημα από επιτήδειους για δήθεν συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης και του ζήτησαν τραπεζικό λογαριασμό, κίνηση που δεν έκανε. Στην δεύτερη όμως περίπτωση σε έναν άλλο επιχειρηματία της Ξάνθης με την ίδια μέθοδο,  δυστυχώς οι επιτήδειοι κατάφεραν να τον εξαπατήσουν και να του αφαιρέσουν χρησιμοποιώντας το όνομα του κυρίου Φανουράκη ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.  Ο Αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι οι διαδικασίες συναλλαγών και οι συμβάσεις με τον Δήμο Ξάνθης ακολουθούν μια συγκεκριμένη σειρά και μεθοδολογία, δεν παρεκκλίνουν ποτέ και σε καμία περίπτωση αυτή δεν περνά από το ονοματεπώνυμο του αρμόδιου αντιδημάρχου και μάλιστα δια τηλεφώνου, κάλεσε τους συνδημότες τους συνδημότες μου, σε ανάλογες περιπτώσεις να απευθύνονται άμεσα στην αστυνομία ή στις υπηρεσίες του δήμου, οι οποίες μπορούν να δώσουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που απαιτούνται.

Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ Δήμου Ξάνθης

Αναφερόμενος ο Μανώλης Φανουράκης στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και ο εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ του Δήμου, επισήμανε ότι ο Δήμος Ξάνθης είναι από τους πρώτους Δήμους της χώρας που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην ψηφιακή διακυβέρνηση με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση.

Ενδυναμώσαμε, συνέχισε ο κύριος Φανουράκης, τα ΚΕΠ του Δήμου μας με την υπηρεσία MyKEPlive, με  στόχο την ανάπτυξη των ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες με την  εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση και παροχή διοικητικής πληροφόρησης σε πολίτες και  επιχειρήσεις χωρίς τη φυσική μετάβαση των πολιτών στα ΚΕΠ, ιδιαίτερα στους συμπατριώτες μας που ζουν σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και στα άτομα με κινητικά προβλήματα. Ήδη η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί πάρα πολύ καλά και ο αριθμός των ραντεβού καθημερινά είναι πολύ μεγάλος, ενώ παράλληλα ο Δήμος μας που είναι γνωστός στην Ελλάδα για τις ομορφιές του, την φιλοξενία του και τις πολιτιστικές λαογραφικές εκδηλώσεις του, τώρα και με την υπηρεσία αυτή γινόμαστε γνωστοί και για την διοικητική εξυπηρέτηση.

Επίσης, τα  ΚΕΠ του Δήμου είναι και ΚΕΠ-ΕΚΕ για γνωστοποίηση έναρξης νέων επιχειρήσεων, όπως σχολές οδηγών, κέντρα αισθητικής κ.α.., ενώ αναφέρθηκε ο κύριος Φανουράκης και στην σημαντική πρωτοβουλία έναρξης λειτουργίας μέσα στο ΚΕΠ, αλλά και στον Δήμο η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση με διερμηνέα για κωφούς και βαρήκοους.  Αυτή την στιγμή που μιλάμε, συνέχισε,  τα ΚΕΠ του Δήμου Ξάνθης είναι από τα λίγα ΚΕΠ που έχουν ενταχθεί σε όλες οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και οι υπάλληλοι μας επιλέχθηκαν και  συμμετέχουν στην συν διαμόρφωση των υπηρεσιών  προς τους πολίτες σε συνεργασία με ελληνικούς και ξένους φορείς, όπως τον ΟΑΣΑ. ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την ανακαίνιση των ΚΕΠ.

Η Ξάνθη καθίσταται  “έξυπνη πόλη”

Στο πλαίσιο της μετάβασης στην “έξυπνη εποχή” ο κύριος Φανουράκης, γνωστοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Ξάνθης καταθέτει πρόταση και μελέτη στο smart city με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 1.800.000 ευρώ για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, με στόχο να καταστεί ‘έξυπνη πόλη”. Μεταξύ των ψηφιοποιημένων υπηρεσιών είναι το σύστημα της  ελεγχόμενης στάθμευσης  και η δημιουργία εφαρμογής  app, προκειμένου να εντοπίζονται απευθείας τα προβλήματα, να ενημερώνονται οι υπηρεσίες άμεσα και να επεμβαίνουν.

Η εφαρμογή  θα τεθεί σε λειτουργία το επόμενο τρίμηνο παράλληλα με την ελεγχόμενη στάθμευση που θα έχει ένα στάδιο προσαρμογής πέντε μηνών και για την οποία ήδη ο Δήμος Ξάνθης έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες υλοποίησης της σύμβασης.

Σεμινάριο για τον νέο εκλογικό νόμο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου

Σεμινάριο για τον νέο εκλογικό νόμο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ξάνθης με την συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων και του Αντιδημάρχου Μανώλη Φανουράκη, ο οποίος δήλωσε ότι αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι Έλληνες αιρετοί δεν έχουν την πολυτέλεια της απλής αναλογικής, με αποτέλεσμα ο νόμος να αλλάξει . Το σεμινάριο διοργάνωσε το υπουργείου Εσωτερικών.

Με βάση τον νέο νόμο το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης θα έχει 35 δημοτικούς συμβούλους, ενώ ο μέγιστος αριθμός των υποψηφίων συμβούλων σε κάθε ψηφοδέλτιο ανέρχεται στους 88. Σημαντική αλλαγή, όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος είναι ότι οι σταυροί στα ψηφοδέλτια είναι πλέον 4, από 3 που ήταν, και αυτό ίσως να αποτελέσει κίνητρο για τους νέους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τα κοινά.

Επιπλέον, ο εκλεγμένος Δήμαρχος θα πάρει και την μία έδρα της Σταυρούπολης, η παράταξή του θα καταλάβει τα 3/5 του Δημοτικού Συμβουλίου και τα Τοπικά Συμβούλια, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, όπου θα εκλεγεί αυτός που θα έχει τις περισσότερες ψήφους. Τα Τοπικά Συμβούλια θα είναι 5μελή και 7μελή και οι υποψήφιοι δεν θα είναι σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, αλλά στο ενιαίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά  με καταληκτική ημερομηνία στις 12 το βράδυ της 31ης Αυγούστου, και καλό θα ήταν όπως σημείωσε ο κύριος Φανουράκης, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές να ενημερωθούν για τις αλλαγές και τους κανόνες που θα ισχύσουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

 

Μοντάζ-επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

 

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά