Πρώτη συνάντηση εθελοντών για το «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων 2023»

Στην πρώτη συνάντηση των εθελοντών του φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων 2023» συμμετείχαν, τη Δευτέρα 3 Απριλίου, το πρόγραμμα Δράσεις Ιστορίας Μνήμης Πολιτισμού και ο Σύλλογος Ρομποτικής RoboSpecialists.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης  Τσέπελης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, Ηλίας Ασκαρίδης, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, Χρήστος Βαρδικελδόγλου, και ο τ. Διευθυντής, Παναγιώτης Κουτάκης, οι οποίοι μοιράστηκαν με τους εθελοντές το πλάνο του φετινού σχεδιασμού, καθιστώντας τους κοινωνούς, όχι μόνο του προγραμματισμού για την υποδοχή των σχολείων, αλλά και των προοπτικών και προκλήσεων της διοργάνωσης.

Το 2024, η συνάντηση Μουσικών Σχολείων «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» θα συμπληρώσει 10 χρόνια ζωής.

Οι εθελοντές, υπό τον συντονισμό της Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Ελένης Λιόλιου, και του Ταμία του Δ.Σ., Χαράλαμπου Νασόπουλου, κατέθεσαν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους στο πλαίσιο ενός παραγωγικού και ανοιχτού διαλόγου.

Όπως σημειώθηκε απ’ όλους όσους χαιρέτησαν τη συνάντηση, ο ρόλος των εθελοντών παραμένει πάντα καθοριστικός για την επιτυχία του φεστιβάλ, γεγονός το οποίο τονίζεται κάθε χρόνο και από τα φιλοξενούμενα σχολεία.

 Φέτος, θα τιμήσουν την πόλη μας με τη συμμετοχή τους 19 Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας και 4 από το εξωτερικό, με πάνω από 1000 συμμετέχοντες μαθητές και συνοδούς.

Το πρόγραμμα Δράσεις Ιστορίας Μνήμης Πολιτισμού και ο Σύλλογος Ρομποτικής RoboSpecialists, με τη στήριξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, θα αναλάβουν να υποδεχτούν σχολεία από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Καλλιτεχνικά
Κοινωνικά
Τοπικά