Κόρινθος: Οργή για τους σπασμένους τάφους // Πιθανή δίωξη για κακούργημα καθώς η συνολική ζημιά είναι μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ

Σοκ και οργή προκαλούν οι εικόνες στο νεκροταφείο των Εξαμιλίων με τους βανδαλισμένους τάφους. Περίπου 150 είναι οι παθόντες, οι υλικές ζημιές δε, υπολογίζονται περίπου πάνω από 2.000 ευρώ ανά τάφο.

Οι κάτοικοι, λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας των Ρομά, ζητούν ολική αποζημίωση για τις ζημιές και 24ωρη περιπολία της αστυνομίας στο χωριό.

Ο Δήμαρχος κ. Νανόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για λήψη απόφασης για την οικονομική ενίσχυση των παθόντων ως αποζημίωση των καταστροφών στα μνήματα αλλά και επέκταση του ωραρίου της φύλαξης του νεκροταφείου και δη από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου, την ενίσχυση της περίφραξης ,την τοποθέτηση πόρτας και την επιτήρηση του χώρου με κάμερες σε σημεία που η νομοθεσία επιτρέπει. 

 


 

Πράγματι χθες συνελήφθησαν τρία ανήλικα άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμα δύο ανήλικοι για τους βανδαλισμούς. Ενας 35χρονος συνελήφθη ακόμα για παραμέληση ανηλίκου. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραπέμπονται αρμοδίως.

Αναστατωμένοι βεβαίως οι κάτοικοι λόγω της αυξημένης παραβατικότητας κάποιων Ρομά στο χωριό των Εξαμιλίων Κορινθίας αλλά και οργισμένοι για το συγκεκριμένο περιστατικό που ξεπερνά κάθε όριο.

Σοκ και οργή όμως προκαλεί και η φραστική επίθεση ενός κατοίκου, ο οποίος απευθυνόμενος στο δήμαρχο είπε «να σπάσουμε τον τάφο της γυναίκας σου». Γνωστό τοις πάσι ότι ο δήμαρχος έχασε τη γυναίκα του, στις 12-9-20, σε ηλικία μόλις 56 ετών... (12.20 λεπτό). «Κατάλαβες δήμαρχε; Να μας σέβεσαι για να σε σεβόμαστε...» συνέχισε να λέει ο κάτοικος, κουνώντας επιδεικτικά το δάχτυλο μπροστά στον κ. Νανοπουλο. 

 

 

Ενας άλλος κάτοικος ρώτησε τους κυβερνητικούς βουλευτές αν ντρέπονται για τη σημερινή κατάσταση, εννοώντας την ελλιπή αστυνόμευση στην περιοχή.

Κάποιος άλλος επέρριψε ευθύνες στον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Τετράδη για την «αδιαφορία» της αστυνομίας καθώς και την άρνησή του να παραστεί στο νεκροταφείο. Ο κ. Τετράδης απάντησε πως έπρεπε να πάρει εντολή από τους ανωτέρους του για δηλώσεις μπροστά στις κάμερες αλλά τόνισε ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται κοντά στην σύλληψη των δραστών, όπως και έγινε.

Η εισήγηση για την παραχώρηση του οικοπέδου των 14 στρεμμάτων στον κόμβο των Εξαμιλίων, μια θέση – κλειδί για την παγίωση του αισθήματος ασφάλειας στα Εξαμίλια που δυστυχώς καταγράφει υψηλό δείκτη παραβατικότητας, έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων από τον Δήμαρχο στις 2 Μαρτίου 2022 ως μείζον θέμα και υπερψηφίστηκε παρά τις ενστάσεις μερίδας συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Στις 4 Απριλίου 2023 ανακοινώθηκε ο καθορισμός των χρήσεων γης και των όρων δόμησης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (νόμος 5039/2023 , άρθρο 135), εξέλιξη η οποία επιτρέπει την μεταβίβαση του ακινήτου από το δήμο Κορινθίων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την έναρξη κατασκευής του κτιρίου.

Τον Δήμαρχο συνόδευε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων και δικηγόρος κ.Αντώνης Κυριαζής ο οποίος ανέλαβε χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο την εκπροσώπηση όλων των παθόντων οι οποίοι θα πρέπει να καταθέσουν, καθένας ξεχωριστά, μήνυση κατά αγνώστων ώστε η ενέργεια να αναβαθμιστεί σε κακούργημα, δεδομένου ότι οι ζημιές ξεπερνούν τις 120 χιλιάδες ευρώ και οι δράστες, να τιμωρηθούν για κακουργημα και όχι πλημμέλημα, άρα  να μην αφεθούν ελεύθεροι εντός ολίγου.

Ο υφυπουργός κ.Χρίστος Δήμας ο οποίος δεσμεύτηκε να κλείσει ραντεβού στον δήμαρχο και εκπροσώπους των κατοίκων ώστε να συναντήσουν τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και να ζητήσουν την ενίσχυση φύλαξης στο χωριό και την επιτάχυνση των διαδικασιών ανέγερσης του νέου αστυνομικού μεγάρου.

Πηγή: korinthia24.gr, korinthostv.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Θρησκευτικά
Κοινωνικά
Τοπικά