Μ. Τσέπελης: Η αλληλεγγύη, η συνεργασία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι τα βασικά υλικά, με τα οποία οικοδομούμε την κοινωνία της Θράκης.

-«Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα» για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης συνδιοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα, με τίτλο: «Παίζοντας μαζί, παίζοντας στον χρόνο», που πραγματοποιεί η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για μαθητές της Ε’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων (Δημόσιων και Μειονοτικών), σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν εκτός των μαθητών από την Ξάνθη, σχολεία από τους Δήμους Κομοτηνής, Ιάσμου και Μαρωνείας – Σαπών.

11 Δημοτικά σχολεία και συνολικά 331 μαθήτριες και μαθητές με 28 συνοδούς, από τον Δήμο Ξάνθης και την ευρύτερη περιοχή, θα έχουν τη δυνατότητα, τμηματικά, από τις 3 έως τις 5 Μαΐου να συμμετάσχουν σε πρωτότυπες βιωματικές, παιγνιώδεις, κινητικές και αθλητικές δράσεις, κατάλληλα σχεδιασμένες με σκοπό τη διαμόρφωση κλίματος σεβασμού, αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, μεταξύ των μαθητριών/μαθητών χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις λόγω ικανοτήτων ή δεξιοτήτων και κοινωνικών ή πολιτισμικών χαρακτηριστικών.

Το Φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε τον Μάιο του 2019 και ανακόπηκε εξαιτίας της υγειονομικής πανδημίας αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 900 μαθητές της Ε’ Δημοτικού.

Tο 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ την Τετάρτη 3 Μαΐου και την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, ενώ την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, από 09:00 π.μ. έως και 13:30 μ.μ. (οι ώρες αφορούν και στις τρεις ημέρες).

«Η αλληλεγγύη, η συνεργασία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι τα βασικά υλικά, με τα οποία οικοδομούμε την κοινωνία της Θράκης. Οι μικροί μας μαθητές και αυριανοί ώριμοι και δημιουργικοί πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εμβαθύνουν σε αυτές τις αρχές και αξίες, μέσα από το παιχνίδι, τη συνεργασία και την επικοινωνία. Ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός -πυλώνες τους οποίους καλλιεργούμε και υποστηρίζουμε, διαχρονικά και με προσήλωση- δείχνουν σε όλους μας τον “δρόμο”», τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Εκπαιδευτικά
Τοπικά