Ημερίδα για την Καινοτομία στην Επιχειρηματικότητα σήμερα στο Π.

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δ.Π.Θ. και το κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης, διοργανώνουν ημερίδα με θάμα:’η καινοτομία στην επιχειρηματικότητα-χρηματοδοτικά εργαλεία και καλές πρακτικές’, σήμερα στις 17:30 στο Π των Καπναποθηκών του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας κ. Παντελής Μπότσαρης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου, εστίασε στο σκοπό της σημερινής εκδήλωσης που δεν είναι άλλος από την στοχευμένη καθοδήγηση μέσω της ενημέρωσης όσων ενδιαφέρονται να τολμήσουν στο ‘επιχειρείν’ καθώς και εκείνων που ήδη ‘επιχειρούν’ αλλά δεν τολμούν να αξιοποιήσουν τα νέα δεδομένα και τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία κυρίως λόγω της οικονομικής ρευστότητας και του ασφυκτικού περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

Στόχος των διοργανωτών με τη βοήθεια των εξειδικευμένων πάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτόμων δράσεων στο ‘επιχειρείν, είναι να κατευθύνουν μεθοδικά και οργανωμένα τους ενδιαφερόμενους ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι του ρίσκου.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα στις μεν υφιστάμενες επιχειρήσεις που βιώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και θέλουν να βρουν διεξόδους, όχι μόνο επιβίωσης αλλά και εξέλιξης, να αξιοποιήσουν νέα εργαλεία και δεδομένα που θα επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους στην ανταγωνιστικότητα , στους δε νεοεισερχόμενους στο χώρο να ακολουθήσουν ασφαλείς διαδρομές με προοπτικές.

Ακούστε τη συνέντευξη με τον κ. Π.Μπότσαρη.

Pantelis Mpotsaris 29.5.2013 by Radio899 on Mixcloud

Εκπαιδευτικά
Τεχνολογία
Τοπικά