Δήμαρχος Μ. Τσέπελης: Εδραιώνουμε στην Ξάνθη έναν σημαντικό αθλητικό θεσμό για όλη την Περιφέρεια

Το XANTHI GRAND SLAM ξεκίνησε από νωρίς το πρωί στην Ξάνθη, με τους προκριματικούς Αγώνες Γυναικών και Ανδρών, ωστόσο, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές, εκπρόσωποι χορηγών, αλλά και αθλητών που συμμετέχουν στο τουρνουά.

 

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης καλωσόρισε τους εκπροσώπους του Τύπου και των ΜΜΕ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Ξάνθης εδραιώνει στην πόλη μας έναν σημαντικό αθλητικό θεσμό, που μπορεί να αποφέρει καρπούς σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στη στόχευσή μας: την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού», τόνισε και επεσήμανε: «Δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας -που είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή μας. Δεν υποτιμούμε όμως τη χαρά, τη διασκέδαση, την ψυχαγωγία -θεμελιώδη στοιχεία για την καλή ψυχολογία όλων των ανθρώπων».

Σημείωσε ότι ο Δήμος Ξάνθης με ένα υψηλών προδιαγραφών γήπεδο στο κέντρο της πόλης, βοηθά στη διάδοση του θεαματικού αυτού αθλήματος, δίνοντας έμφαση στα παιδιά και τους νέους και επισήμανε ότι ο αθλητισμός πέρα από την επαγγελματική πτυχή του, γαλουχεί προσωπικότητες και δημιουργεί πρότυπα.

Ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που φέτος στηρίζει ως συνδιοργανωτής το τουρνουά, τους χορηγούς, τους αθλητές, καθώς και τους συνεργάτες του, τους εργαζόμενους του Δήμου και την Ομοσπονδία που συνεχίζει -μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής διοργάνωσης- να επιλέγει την πόλη της Ξάνθης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ 2023. «Δε μας χαρίζεται τίποτα, αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε και να διοργανώνουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα με αξιώσεις», σημείωσε.

Απευθυνόμενος στους αθλητές είπε: Παιδιά κάνετε το καλύτερο που μπορείτε», ενώ εν είδει ευχής πρόσθεσε: «Αλλά φέτος, να κερδίσουν οι Ξανθιώτες!».

 

Για μια «εμβληματική διοργάνωση» έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Κουρτίδης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Ξάνθης με αυτό το τουρνουά φέρνει τη χαρά από τις παραλίες στην πόλη». Πρόσθεσε ότι ήταν απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου να συμμετάσχει η Περιφέρεια ως συνδιοργανωτής και να στηρίξει οικονομικά το XANTHI GRAND SLAM και ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της πετοσφαίρισης για τη συνεργασία. «Επιθυμούμε να συνεχιστεί το τουρνουά στην Ξάνθη», τόνισε.

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Σουά Μπεκήρ Ογλού ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για τη συνεργασία και ανέτρεξε στην προσπάθεια που ξεκίνησε πέρσι, όπως είπε, με τον Μανώλη Φανουράκη για να γίνει ο Δήμος μας, ένας από τους διοργανωτές Δήμους. «Πήραμε την… ευλογία του Δημάρχου, τον οποίο και ευχαριστώ κι έτσι ξεκίνησαν όλα», τόνισε, ενώ ως παλιός αθλητής ευχήθηκε στους αθλητές καλή δύναμη και χωρίς τραυματισμούς.

 

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Μανώλης Φανουράκης αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης της Ξάνθης «καταφέραμε να αναβαθμίσουμε τον θεσμό, φέτος και αποδείξαμε ότι η Πλατεία Δημοκρατίας είναι ισάξια με την Πλατεία Συντάγματος και την πλατεία Αριστοτέλους».

Υπενθύμισε την «κατεύθυνση του Δημάρχου», τονίζοντας ότι ο Δήμος Ξάνθης επενδύει στον αθλητικό τουρισμό και πως η προσπάθεια είναι συστηματική και συντονισμένη, λέγοντας σιβυλλικά: «Μια ενωμένη γροθιά μπορεί να κερδίσει πολλά “χρυσά” δάχτυλα. Αυτά γίνονται γιατί ο αρχηγός είναι ο Μανώλης Τσέπελης».

Ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους τοπικούς χορηγούς και ευχήθηκε στους αθλητές καλή επιτυχία. «Είναι πολύ σημαντική η διοργάνωση και για την τοπική οικονομία. Δίνουμε ραντεβού από τώρα για την επόμενη χρόνια».

 

Ο Ειρήναρχος Κεμανετζής, Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων βόλεϊ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης τόνισε ότι ο Δήμος Ξάνθης είναι πρωταθλητής μαζικών εκδηλώσεων που φέρνουν κόσμο από όλη την Ελλάδα. «Τίποτα δε χαρίζεται. Αν δεν είχε πέρσι τόση μεγάλη επιτυχία το τουρνουά, φέτος θα το έκανε κάποιος άλλος. Είμαι σίγουρος ότι φέτος θα πάει ακόμα καλύτερα, γιατί υπάρχει η διάθεση, αλλά και η εμπειρία είναι πλέον πολύ σημαντική» και απηύθυνε πρόσκληση στους φιλάθλους του μπιτς βόλεϊ να έρθουν αυτό το τριήμερο στην Ξάνθη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Αθλητικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά