Μανώλης Φανουράκης: Το XANTHI GRAND SLAM ταξιδεύει την Ξάνθη μας σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ο καιρός δυσκόλεψε την Παρασκευή 7 Ιουλίου  τη διεξαγωγή του  XANTHI GRAND SLAM με τη βροχούλα να βάζει εμπόδια…. , όμως οι ααθλήτριες και οι αθλητές ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί  με τους προκριματικούς Αγώνες Γυναικών και Ανδρών.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης υπενθύμισε το πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι αγώνες για την Ξάνθη και για ολόκληρη την περιοχή που επιλέχθηκε για την διεξαγωγή τους και μίλησε για το συγκριτικό πλεονέκτημα που φέρνουν στον τουρισμό, την τοπική οικονομία και την αναγνωρισιμότητα της Ξάνθης.

Ο Μανώλης Φανουράκης, που παρακολουθεί τους αγώνες, σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό του Δήμου Ξάνθης "Όμορφη Πόλη 89,9" αναφέρθηκε στην προσπάθεια διεξαγωγής των αγώνων που έγιναν την προηγούμενη χρονιά, με αποτέλεσμα να αξιολογηθεί θετικά η Ξάνθη για την όλη οργάνωση και να ενισχύσει τη θέση της στη διεκδίκηση του θεσμού και για το 2023.

"Μείναμε προσηλωμένοι στις θέσεις μας, καταβάλαμε μαζί με τον κ. Σουά Μπεκήρ Ογλού κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η διοργάνωση να είναι πλήρης και έτσι η αξιολόγηση έγειρε προς την Ξάνθη και καταφέραμε αυτή η μεγάλη διοργάνωση, το XANTHI GRAND SLAM να έρθει στην Ξάνθη, προσφέροντας αθλητικές εμπειρίες σε όλους, αξιοποιώντας τις ομάδες τους αθλητές και τους συνοδούς τους ως καλούς πρεσβευτές της Ξάνθης σε ολόκληρη την Ελλάδα. Συνομιλώ με τους φιλοξενούμενους της Ξάνθης καθημερινά, ανταλλάσσουμε απόψεις, λύνουμε κάποια καθημερινά θέματα που προκύπτουν και είμαι βέβαιος οτι όλοι θα αναχωρήσουν από την Ξάνθη με τις καλύτερες εντυπώσεις. Με προσεγγίσεις, στον ελεύθερο χρόνο των αθλητών, σε μέρη που αποτελούν τις ξεχωριστές στιγμές του τόπου, τα σημαντικά αρχιτεκτονήματα των αρχοντικών της Παλιάς Πόλης, η τοπική κουζίνα, τα περίφημα τοπικά γλυκά της Ξάνθης, το ιδιαίτερης ομορφιάς φυσικό μας περιβάλλον, με τα άλση και τα δάση μας, η λιμνοθάλασσα και οι γαλάζιες παραλίες μας, μπαίνουν στο πρόγραμμα των επισκεπτών μας και δίνουν τη δυνατότητα μια ολιστικής προσέγγισης της Ξάνθης, του Νομού και της ευρύτερης περιοχής", σημείωσε ο Μανώλης Φανουράκης, καταλήγοντας:

«Η κατεύθυνση του Δημάρχου, του Μανώλη Τσέπελη, είναι σαφής. Αξιοποιούμε συστηματικά, κάθε δυνατότητα εξωστρέφειας για την Ξάνθη μας, κάνοντας γνωστό τον τόπο σε ολόκληρη την Ελλάδα, ως προορισμό.

Διεκδικούμε διοργανώσεις αθλητικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, επιστημονικές, που φέρνουν ανθρώπους στην Ξάνθη, τονώνουν την τοπική οικονομία, εκπαιδεύουν την αισθητική μας, δίνουν αέρα επικοινωνίας, αισιοδοξίας, δημιουργίας»

Ο Μανώλης Φανουράκης κλείνοντας, ευχαρίστησε θερμά του χορηγούς, τον Ερμογένη, τους Ball Boys και τους διασώστες για τη μεγάλη συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης, σημειώνοντας:

"Για όλο αυτό το εγχείρημα κινητοποιήθηκαν εθελοντές, σημαντικοί άνθρωποι του αθλήματος, βοηθοί και χορηγοί που συνέβαλλαν στην ανάδειξη της δύναμης που διαθέτει η Ξάνθη και είναι όλοι παρόντες, ώστε να συντονίζουμε δράσεις για το καλό της περιοχής"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτ

Αθλητικά
Κοινωνικά
Πολιτιστικά
Τοπικά