Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας: «Βραβείο Επιχειρηματικής Εξωστρέφειας» για τη JTI

Με το Βραβείο Επιχειρηματικής Εξωστρέφειας τιμήθηκε την περασμένη Δευτέρα 17 Ιουλίου η JTI, στo πλαίσιο της Τελετής Απονομής των βραβείων-‘θεσμός’ για το ελληνικό επιχειρείν, «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2023», που διοργάνωσε στο GOLF PRIVE στη Γλυφάδα για 8η φορά η Direction Business Network υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.


Το βραβείο συγκαταλέγει τη JTI στις επιχειρήσεις που πρωταγωνιστούν ανοίγοντας δρόμους και στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική Οικονομία και συνιστά ηθική δικαίωση για τον εξωστρεφή προσανατολισμό της JTI, τη συνεισφορά της στην εξισορρόπηση του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, την αύξηση των οικονομικών της μεγεθών (έσοδα, παραγωγικότητα, όγκος εξαγωγών κ.ά.) τη συνέπειά της στην επένδυση στη Θράκη και
την απαρέγκλιτη εφαρμογή του πλάνου βιωσιμότητας που έχει καταρτίσει για την επιχειρηματική της λειτουργία στην Ελλάδα.

Η κριτική επιτροπή του θεσμού, βραβεύοντας την JTI, έλαβε υπόψη της την αύξηση της παραγωγής της JTI την περίοδο 2020-2022 στο εργοστάσιο της Ξάνθης κατά 112% κατορθώνοντας μάλιστα να μ μειώσει και το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Η εταιρεία συνεχίζει να δραστηριοποιείται πλήρως ευθυγραμμισμένη με τον εθνικό στόχο της ενίσχυσης των ελληνικών εξαγωγών και το 2022 το 76% της παραγωγής του εργοστασίου πήρε τον δρόμο για 9 επιμέρους αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, κατόρθωσε να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας στο εργοστάσιο της Ξάνθης κατά 60%, τα απόβλητα κατά 7% και τις εκπομπές CO2 κατά 80% σε σχέση με το 2020.

Τέλος το βραβείο εξωστρέφειας αποτελεί και μια σημαντική αναγνώριση της δέσμευσης της JTI Ελλάδας για τη δημιουργία ενός εργασιακού χώρου όπου όλοι αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και πολύτιμοι.
Με αφορμή τη βράβευση, η CEO της JTI Ελλάδας, κ. Lili Zigoslu δήλωσε: «Αισθανόμαστε πολύ περήφανοι που λάβαμε αυτό το βραβείο. Δείχνει ότι η δέσμευσή μας στην εξωστρέφεια αποδίδει καρπούς.

Πιστεύουμε ότι η εξωστρέφεια, μια πολυπαραγοντική κατάκτηση που επιτυγχάνεται με συγκεκριμένη στρατηγική, στοχευμένες πρωτοβουλίες και θετικούς οικονομικούς δείκτες, είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτήν στο μέλλον.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμελεια: Τηλεμαχος Αρναουτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Πολιτιστικά
Τοπικά