Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης για την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Ο Δήμαρχος  Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης με μια σύντομη τοποθέτησή του αλλά και ουσιαστική, τάσσεται κατά του κλεισίματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης σημειώνοντας τα επιπρόσθετα προβλήματα που συνεπάγεται αυτή η απόφαση για την ακριτική μας περιοχή με τα γνωστά ζητήματα επικοινωνίας και πρόσβασης στην Ενημέρωση.

Η τοποθέτηση του Μιχάλη Στυλιανίδη:

"Σε μια συγκυρία που η ενημέρωση ως κοινωνικό αγαθό είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά και επιβεβλημένη για τον πολίτη, έκλεισαν  τα εθνικά προγράμματα του Ραδιοφώνου και της Τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Στη δική μας περιοχή, με τις γνωστές ιδιαιτερότητες, όπως και σε όλες τις ακριτικές, απομακρυσμένες περιοχές της χώρας το πλήγμα είναι διπλό.

Η Φωνή της Ελλάδας που ταξίδευε σε όλον τον πλανήτη επί δεκαετίες και συντρόφευε εκπαιδεύοντας όλους τους απόδημους Έλληνες που έζησαν και ζουν στο εξωτερικό, ανάμεσα τους και πολλοί Ξανθιώτες, έχοντας έναν ισχυρό δεσμό με την Πατρίδα, σίγησε.

Η όποια εξυγίανση και διαφάνεια  στην ΕΡΤ Α.Ε.  δεν μπορεί να αφορά  τους εργαζόμενους αλλά τις δομές της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση δεν αφορά τον Έλληνα πολίτη που στερείται από τα μεσάνυχτα το δημόσιο κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης."

Κοινωνικά
Πολιτικά
Τοπικά