Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης: Όταν η σκλαβιά ονομάζεται "κεκτημένο δικαίωμα"

Μετά το έκτρωμα που εισήγαγε από την πίσω πόρτα την δουλειά μέχρι τα 74, η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού εργασίας προανήγγειλε ότι θα φέρει νομοσχέδιο με το οποίο θα γίνει νόμιμη η 16ωρη εργασία την ημέρα, επικαλούμενος οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλεύουν για όσο τους βαστάν τα πόδια τους! Αυτή την πραγματικότητα θέλουν να διαμορφώσουν προκειμένου να αυξάνονται τα ματωμένα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα ο υπουργός είχε το θράσος να επικαλεστεί και την «ελευθερία» της επιλογής από τον εργαζόμενο. Δηλαδή ή θα δουλεύεις ένα 8ωρο και θα πεινάς ή δύο και θα φεύγεις πριν την ώρα σου.

Η κυβέρνηση έρχεται να νομιμοποιήσει την υποδηλωμένη και αδήλωτη εργασία,  κατ απαίτηση αυτών των εργοδοτών που τάχα θα κυνηγήσει, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι για να τα βγάλουν πέρα ήδη εργάζονται παραπάνω από ένα 8ωρο σε διαφορετικούς εργοδότες. Το νέο αυτό μέτρο που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια των προηγούμενων κυβερνήσεων μας γυρίζει πίσω στον 19ο αιώνα.

Απαιτούμε με βάση τις δικές μας ανάγκες

· 35ωρο – 7ωρο-5νθημερο.

· Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Εμείς επιλέγουμε τις ζωές μας και όχι τα κέρδη τους.

 Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να υψώσουμε τοίχος αντίστασης στον νέο εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ο δρόμος του αγώνα, είναι για εμάς μονόδρομος. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει αυτό το νέο έκτρωμα στην βουλή!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κοινωνικά
Οικονομικά
Τοπικά