Αφεντούλης Τσακιρίδης “ Στον Δήμο Ξάνθης υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, απευχόμαστε να ενεργοποιηθεί”- Κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Μ.Τσέπελη

Υπάρχει σχέδιο, το σχέδιο  “Δάρδανος”  για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, που απευχόμαστε να ενεργοποιηθεί, δήλωσε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης ο Αφεντούλης Τσακιρίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης  και Πολιτικής  Προστασίας, προσθέτοντας ότι παράλληλα υπάρχουν και κάποια “φίλτρα”, που βοηθούν στην πρόληψη με ανάλογες προειδοποιήσεις, όπως είναι οι μετεωρολογικές προγνώσεις και οι εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων.

Ο κύριος Τσακιρίδης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Ξάνθης είναι σε ετοιμότητα τόσο σε επίπεδο αρμόδιων υπηρεσιών όσο και μηχανημάτων και το τηλέφωνό του είναι ανοικτό για όλους τους δημότες, όπως και τα τηλέφωνα του Δήμου.

Με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα μετά τις πυρκαγιές, ο ίδιος χωρίς να θέλει να δικαιολογήσει όπως είπε, είναι φαινόμενα, πραγματικά ακραία και με τόση μεγάλη ένταση, όπου επιβεβαιώνεται ότι όποιος και εάν είναι Δήμαρχος, όποια και εάν είναι η πρόληψη, όποιες και εάν είναι οι ενέργειες, σε τόσο ακραία φαινόμενα ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Και το εύλογο ερώτημα που τίθεται και μάλιστα εν όψει του χειμώνα, όπως σημείωσε ο κύριος Αφεντούλης, είναι τι θα συμβεί στην περιοχή μας σε μία ανάλογη περίπτωση, λέγοντας ότι η μορφολογία της Ξάνθης βοηθά τα νερά της βροχής να φύγουν σε χαμηλότερα στρώματα και τα σημεία που τους προβληματίζουν και έχουν δώσει μεγαλύτερη προσοχή είναι δύο-τρία μέσα στον αστικό ιστό, όπως ο χώρος της λαϊκής αγοράς και η οδός Παπανδρέου, όπου κάποια προβλήματα λύθηκαν και άλλα μελετούνται, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και να ζητήσει και την ανάλογη υπευθυνότητα που πρέπει να δείξουν και οι πολίτες, όπως είναι η υποχρέωση των επαγγελματιών μετά το πέρας της λαϊκής αγοράς να συγκεντρώνουν τα σκουπίδια για να  είναι ο χώρος και τα φρεάτια καθαρά.

Ο Μανώλης Τσέπελης μου έκανε την τιμή να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  με τον συνδυασμό του

Ο Αφεντούλης Τσακιρίδης, στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου συστρατεύεται στο πλευρό του Μανώλη Τσεπέλη και θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Δύναμη για το Αύριο” λέγοντας ότι ο Μανώλης Τσέπελης με τον οποίο συνεργάζονται εδώ και πολύ καιρό, του έκανε την τιμή να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο.

Ακούστε τον κ. Α. Τσακιρίδη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύνταξη κειμένου: Παναγιώτα Κουτσομιχάλη

Συνέντευξη: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Κοινωνικά
Τοπικά